Не нарушаваме Преспанския договор. Правителството на Република Северна Македония отхвърли

...
Не нарушаваме Преспанския договор. Правителството на Република Северна Македония отхвърли
Коментари Харесай

РСМ отрече: Не нарушаваме Преспанския договор

Не нарушаваме Преспанския контракт. Правителството на Република Северна Македония отхвърли обвиняванията на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и външния министър на страната които сложиха пред Европейския съюз въпроса за нарушаването на Преспанския контракт.

„ Подчертаваме, че страната продължава да съблюдава поетите отговорности във всички негови аспекти, в това число потреблението на името „ Македония “, както и името „ Северна Македония “ в подобаващи формати и по мотиви, избрани от контракта от Преспа и конституцията на страната. Подчертаваме, че поетите задължения са двупосочна улица, като би трябвало да се имат поради и отговорностите на прилежаща Гърция, които не са изпълнени ”, се споделя в позицията на РСМ.

„ Уверени сме, че нашият прогрес и принос към районната непоклатимост и сигурност, както и задължението ни към промените, ще бъдат вярно оценени от Европейския съюз ”, се споделя в позицията на гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис.

РСМ отхвърли: Не нарушаваме Преспанския контракт 28.06.24 22:49 Глобяват ни още при промяна на шофьорска брошура 28.06.24 22:32 Казусът “Тупарев ” демонстрира, че правосъдната система има потребност не от реформиране, а от срутване и създаване начисто 28.06.24 21:55 УЕФА санкции Хърватия за хипотетичен расизъм на Евро 2024 28.06.24 21:40 Трагедия на Халкидики! Дете почина след удар от гръмотевица на плажа 28.06.24 21:26

Според Кириякос Мицотакис, както президентът на РСМ Гордана Силяновска, по този начин и министър председателят Християн Мицкоски всъщност нарушават директно Преспанския контракт, като подценяват силата на договореностите за всякаква приложимост и избират да употребяват друго име, друго от конституционно избраното има на страната.

Според гръцкия министър председател, в случай че Скопие упорства с тази линия, това ще направи извънредно мъчно всевъзможен развой на скорошно доближаване с европейското семейство.

SafeNews напомня, че в представянето си преди гласуването за новото държавно управление министър председателят Християн Мицкоски сподели, че през първите 100 дни държавното управление ще има усилена работа, че ще работи за понижаване на налозите, за увеличение на пенсиите, че държавното управление ще стартира план с над 200 милиона евро за общински планове, един милиард евро за македонската стопанска система.

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в: България, Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР