Не намирам сериозен повод да подам оставката си или да

...
Не намирам сериозен повод да подам оставката си или да
Коментари Харесай

Московски: Не намирам сериозен повод да подам оставка или да искам тази на колегите

Не намирам сериозен мотив да подам оставката си или да желая оставките на сътрудниците. Това сподели на конференция министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски, съобщи „ Фокус “.

„ Чувстваме се длъжни да отговорим на конференцията на господин Свиленски и на другите сътрудници, които бяха там, тъй като се насочиха много съществени изказвания по отношение на министерството и един ултиматум към мен, който не знам по какъв начин да го одобрявам. Но евентуално нещата минават границата на естественото и по този начин и ще продължи – само че щом опозицията желае по този начин, това си е нейна работа. Оставката постоянно си я нося в джоба и за мен не съставлява проблем, когато се наложи, да си я дам “, сподели още Московски и разясни, че няма никакво съображение да се насочат квалификации по подобен метод, както и погрешни тези.

„ В обвиняванията за корупция в БДЖ и тезите, които изрекоха сътрудниците, не намирам нищо, което да е сериозен мотив да желая оставката на сътрудниците си. От 2009 година това управление заварихме БДЖ с 850 млн. лв. отговорности, които не се обслужваха, и с 68 млн. лв. оперативна загуба. Към 2017 година отговорностите на сдружението са 330 млн. лв., с 15 млн. лева оперативна загуба.

Тук сътрудниците от Българска социалистическа партия си опонират. Ако приемем тяхната теза, че има огромна корупция в сдружението, тогава щеше да е противоположното. Няма по какъв начин финансовото положение да се усъвършенства, в случай че вътре има корупция. Значи или когато Българска социалистическа партия са управлявали железниците, корупцията е била яростна, с цел да генерира 850 млн. лв. загуба, или ние се оправяме добре - да си изберат. Това демонстрират числата. И те могат да кажат: „ Да, сътрудници, вие се справяте по-добре от нас, корупцията при вас е по-малка “, сподели още Московски.

" Няма друга партия с изключение на Българска социалистическа партия, която да унищожава БДЖ. Тях ще ги разпознават със съсипването на железниците, а нас – с работата им ". По думите му ремонт на локомотиви не се прави. „ Въобще думичката „ поправки “ е манипулативна и погрешна. Първо, това са локомотиви от 43-та и 46-та серия и минават минимално санитарно обслужване – т.е. козметични неща, които могат да бъдат поправени. Така че сътрудниците постановат илюзия, като приказват за поправки. Благодарение на Българска социалистическа партия, е затворен единственият цех за поправки – по време на тяхното ръководство, тъй че в този момент ние нямаме в България къде да ремонтираме локомотиви. Единственият метод е те да бъдат закарани в друга страна “, сподели още той и уточни, че в новата процедура за железниците е планувано да бъде основано и хранилище за ремонт на локомотиви.

„ През 2010 година се говореше за банкрутирало сдружение без вероятности, а сега то лека-полека се стабилизира и си стъпи на краката. Общо взето, доста елементарно могат да се сравнят нещата – при ръководство на Българска социалистическа партия БДЖ се унищожава, при нас – лека-полека се оправя “, разяснява Московски.

„ А сътрудника, който говореше за колите – шефът на регионалната дирекция „ Автомобилна администрация “, го виждам за първи път през днешния ден по малкия екран. Това че по време на ръководство, когато аз съм министър, са задържани най-вече чиновници на „ Автомобилна администрация “ демонстрира задоволително. Това демонстрира, че няма политически чадър над тези хора. А при Българска социалистическа партия те не са задържани. Дали пък инцидентно не са ги пазили? Прякото управление на този човек показа, че когато е имало акция, са задържани 12 души негови подчинени и не е обикновено той да не ги е глобил по никакъв метод преди този момент. И в случай че приемем, че там има нещо, е обикновено ръководителят да поеме отговорност. И незабавно ръководителят излиза 7 месеца болнични. Да е жив и здрав индивидът, само че аз се тормозя да поема управлението, като е толкоз време болен. Трябваше да излезе и да каже подавал ли е сигнали и така нататък, само че 7 месеца беше невероятно да бъде открит нито по телефон, нито на адрес. Оказа се, че единият от болничните му листове е подправен, най-вероятно и другият ще се окаже подобен. Предоставил е подправен болничен лист, с цел да го няма 7 месеца на работа “, сподели още министърът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР