Не, наистина, сипете си питие, и ще откриете, че говорите

...
Не, наистина, сипете си питие, и ще откриете, че говорите
Коментари Харесай

Чуждият език наистина става по-лесен след едно-две питиета

Не, в действителност, сипете си пиво, и ще откриете, че говорите непознат език доста по-естествено, твърди ново проучване. Учени са разкрили, че езиковите умения на участниците са се подобрили след едно пиво. Учените предизвестяват, несъмнено, резултатите от тяхното проучване да не се четат изопачено.

“Ние показахме, че алкохолната консумация може да има позитивен резултат върху произношението на непознат език при хора, които неотдавна преди този момент за изучавали този език ”, изясняват от екипа. Те са проучили 50 германци, с майчин език немски, който са изучавали холандски език в холандски университет и неотдавна са се научили да приказват, да четат и да пишат на него.

По време на тестванията на участниците е бил даван на инцидентен принцип алкохол или вода като контролна напитка. Количеството алкохол е варирало съгласно тежестта на тялото, само че е било еквивалента на 460 мл от 5% бира за мъж с тегло от 70 кг. След това участниците са говорили на холандски с академик за пет минути, и по-късно записът е бил оценен от двама холандци с майчин холандски език.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР