Не надвишавайте препоръчителния дневния прием, за да не се разболеете.Солта

...
Не надвишавайте препоръчителния дневния прием, за да не се разболеете.Солта
Коментари Харесай

Какво се случва с тялото ни, когато прекаляваме със солта?

Не надвишавайте целесъобразния дневния банкет, с цел да не се разболеете.

Солта е вещество, което не просто прибавя усет към храната ни, само че също по този начин се отразява на телата ни по способи, по който не можете да си визиите. Всички знаем, че солта е главният източник на йод и в случай че не е включена в нашата диета, може да докара до обстановка, наречена гуша, само че също по този начин в случай че се употребява безотговорно може да докара до тревожни положения.

Вижте какво предизвиква тя на тялото и за какво не би трябвало да прекалявате с приемна ѝ:

1. Проблемът с подуването

Усещате неприятни отичане в корема? Намаляването на потреблението на сол може да ви помогне да го премахнете. Повече сол, значи нараснало количество на натрий в организма, което кара тялото да задържа допълнително течност, която от своя не може да бъде изхвърлена цялата и по тази причина се чувствате подути.

2. Високо кръвно налягане

Натрият освен води до отичане, а има и директно въздействие върху кръвното ви. Лекари настояват, че в случай че намалите приема на сол даже с 5 гр. дневно, кръвното ви незабавно ще стане по-ниско.

3. По-голям риск от сърдечно-съдови заболявания

Повече натрий – два пъти по-голям риск от развиването на болести като коронарна болест на сърцето и сърдечна непълнота. Излишната консумация на сол в действителност удвоява своята опасност. Най-застрашени по този индикатор са пушачите, възрастните хора, диабетиците и тези с високо кръвно налягане.

4. Намалени умствени качества

Високото кръвно налягане нападна и мозъчната активност. Хората, които употребяват повече сол и водят затънал метод на живот могат да намалят доста когнитивните си качества. За да избегнете това, бъдето физически дейни най-малко за 30 минути всеки ден и намалете приема на сол.

5. Проблеми с бъбреците

Бъбреците играят значима роля за пречистване на отпадъчните артикули от кръвта. Ако те не действат вярно се получава дисбаланс на течности в кръвта, нарушено произвеждане и циркулация на кръвта и в последна сметка – гибел.

Високото кръвно налягане предизвиква в допълнение напрежение върху артериите, което води до бъбречна непълнота. Според изследванията, когато хората с бъбречни болести употребяват по-малко количество сол, се регистрира доста усъвършенстване във типа и държанието на бъбреците им.

6. Кожа

Вероятно се чудите какво отражение може да има прекомерната консумация на сол върху кожата… Но да се върнем при започване на материала в частта за задържането на течности и подуването. Потърпевш е освен коремът ви, а и цялото ви тяло, дружно с лицето, което може да наподобява мощно подпухнало и то с дни.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР