Не на 12 април, а на 2 април бизнесменът Александър

...
Не на 12 април, а на 2 април бизнесменът Александър
Коментари Харесай

Пламен Георгиев: Глезотиите на Иванчева наложиха да се отлага предаването на парите

Не на 12 април, а на 2 април предприемачът Александър Ваклин е подал сигналът, че са му поискани пари от кметицата на регион " Младост " Десислава Иванчева. Така поправя информацията на юристите шефът на антикорупционната комисия /КПКОНПИ/ Пламен Георгиев в последното си изявление по Нова телевизия.

При разглеждането на мярката за неотклонение предишния петък юристите обявиха, че от материалите в делото видели, че Ваклин е предал на КПКОНПИ парите за белязване на 2 април, а чак на 13 април му е пожелан рушвет съгласно изказванието му. Как по този начин маркирането на парите изпреварва настояването, недоумяваха тогава бранителите.

Въпреки че антикорупционната комисия работела от месеци по случая,

наложило се да бъде отлагано предаването на подкупа

защото Иванчева " си разрешавала много капризи ", описа Георгиев. " Вдигат се да вземем за пример за прилежаща страна на отмора, планува един интервал, само че вземат решение, че им харесва, обаждат се и споделят " на нас тук доста ни харесва и оставаме за още няколко дни " - с този образец Георгиев разказа глезотиите на Иванчева, поради които се отлагало предаването на парите.

Петър Кържилов: " Иванчева е набедена от проведена незаконна група

с присъединяване на прокуратурата и антикорупционната комисия " - по този начин пък пиарът на община " Младост " Петър Кържилов дефинира задържането и обвиняването към Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Той сподели, че сдружението " Зелен Младост " прави лично следствие, което до този извод е стигнало. А на въпроса по какъв начин се е озовал пакетът с белязаните пари в колата на кметицата, Кържилов сподели: " Сложен е там от медиатора Петко Дюлгеров по подобен метод, че да не бъде забелязан от Иванчева и Петрова ".

Изнесената от прокурора Гешев информация след ареста обаче гласи, че Дюлгеров е предал пакета с парите в кафене в градинката " Кристал " и заместник-кметицата Петрова го поставила в своята чанта.

Няма нито едно СРС, че Десислава Иванчева е желала или получила пари, съобщи още Кържилов, базирайки се на юристите, които са прочели делото.

Граждани на регион " Младост " считали да се съберат в символ на поддръжка пред Специализираната прокуратура на ул. " Черковна " 90 на 26 април в 18 ч., заяви още Кържилов.

-----------------------------------

Всичко, което би трябвало да знаете за: Разследването против кмета на "Младост " (34)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР