Не му мислете много, плащайте си данъците и си продайте

...
Не му мислете много, плащайте си данъците и си продайте
Коментари Харесай

Къде е „климатичната криза”, за която активистите продължават да говорят

Не му мислете доста, плащайте си налозите и си продайте колата – апокалипсисът иде, в случай че не ни вярвате, питайте „ специалистите ”

Истерията около така наречен „ климатични промени ” продължава към този момент половин век. През последните 40 години западните страни безмилостно бомбардират популацията си с послания и предсказания за естествени катаклизми, а доста хора към този момент са прекарали целия си живот в индоктринация и приказки за апокалипсис – за свят, в който равнището на океаните се повишават с десетки метри и градове биват погълнати от водите. Свят, в който непрекъснато покачващите се температури в един прекрасен ден ще доведат до безпорядък, след който милиони ще загинат поради урагани, торнадота, наводнения и суша.

Както мнозина знаят към този момент, всички тези изказвания се оказаха неверни. Глетчерите и полярните шапки по този начин и не се стопиха през последните 50 години. Сушата не е покрита от океан даже в страни под морското равнище, а единствения апетит, на който ставаме очевидци в този момент, не е породен от климатичните промени, а от икономическо безхаберие. Повечето от застрашените типове също не изчезнаха от лицето на планетата. Но учените климатолози не престават да преследват милиардите долари, отпускани от държавните управления и глобалистките мозъчни тръстове и не престават да приказват за това, че апокалипсисът чука на вратата. Те грешаха в последните 40 години, само че в този момент би трябвало да им се има вяра. Дебатът „ е завършил ”, споделят те – климатичните промени са същински и би трябвало да се опасяваме от тях.

Къде е рецесията? Къде са измененията в климата? Ефектите на продължаващия в този момент стопански колапс са очевидни и измерими – инфлация, високи цени, банкрути, уволнения и така нататък Хората виждат от първо лице какво се случва и усещат последствията, но в действителност. И в случай че климатичния фетиш желае да бъде признат на съществено, може би би трябвало да стартира с това да показва образно какви са резултатите на измененията в климата. А такава проява към този момент няма.

Проблемът е, че нямат доказателства и по тази причина се концентрират върху свързването на всяко малко събитие и местен прелом към общата картина на „ климатичните промени ” – способ, с който се цели популацията да живее в боязън. Да прегледаме данните и да преценим дали хипотетичните климатични промени от човешка активност в действителност имат резултат върху живота на планетата.

Много постоянно, по една или друга причина, Съединени американски щати биват представени като най-големия замърсител, макар че създават едвам 14% от въглеродните излъчвания, съпоставено с 30% в Китай. Ето по какъв начин наподобява графиката на броя на ураганите през годините от 1880 до 2020 година
 Ураганите през годините в Съединени американски щати. В оранжево и в зелено са всички. В алено - тези, достигнали до сушата в САЩ
Въпреки тази явна графика, всякога, когато вихър удари Съединени американски щати медиите настояват, че това се дължи на климатичните промени. Но има ли забележителен растеж? Не. Бурите над океана се образуват тъкмо толкоз постоянно, колкото са се формирали постоянно.

Може би наводненията са индикатор? Има ли растеж п отози индикатор? Не. Наводненията не се случват по-често, в сравнение с преди. Дори най-големите поддръжници на тезата за климатичните промени признават, че размерът на вредите от този тип катаклизми понижава през годините и то фрапантно.
 Щетите от наводнения, причислени към % от Брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати. Трендът е повече от ясен
Вероятно щом няма наводнения, значи има суша? Със сигурност световното стопляне предизвиква загуба на дъжд? Ами, не. И това не се случва. Най-лошите суши в скорошната история на Съединени американски щати са се случили през 30-те и 50-те години на предишния век.
 Най-сушавите години в Съединени американски щати са били през 30-те и 50-те на предишния век. Ясно се вижда, че през последните 50 години климътът е повече мокър, в сравнение с обратното
Добре де, несъмнено това значи, че има повече торнадота? За страдание, не. През 2018 година е регистриран рекордно невисок брой – по-малко от 20. Средните стойости по този индикатор от 1954 до 1985 година са 55.9 на година, а сред 1986 и 2018 година – 33.8. Трендът е ясно отличим от графиката.
 Брой на торнадотата през годините от 1960 до 2018 година - нужно ли е да се разяснява?
Истерията около климатичните промени нормално разчита на теорията, че има избрани температурни стойности, които „ обръщат каруцата ”. Температурита се мери публично от 1880 година насам, което ни дава  доста дребен времеви набор за съпоставяне с данните от в този момент и преди. През последните 100 години обаче световните температури са се повишили с по-малко от 1 градус по Целзий. Според NOAA – Националната океанска и атмосферна администрация, е нужно покачването да бъде с 1.5 градуса, с цел да достигнем въпросното „ превръщане ”, след което Земята няма да е същата. Няма обаче доказателства, че това изказване е правилно съществуват, нито има и исторически казус.
 Заглавието е от юни 1989 година " Високопоставено публично лице, отговарящо за околната среда към Обединените народи, споделя, че цели народи могат да бъдат изтрити от лицето на Земята поради повишаващото се равнище на международния океан, в случай че трендът на световното стопляне не бъде извърнат до 2000 година "
Данните към този момент потвърждават, че човешката активност и въглеродните излъчвания нямат резултат върху климатичните промени и рисковите естествени явления. Така че даже да сме на ръба на заличаването, това не е поради човешката промишленост.

А истината е елементарна – климатичните промени се трансфораха в религиозна идеология .

Продължение на боготворенето на майката Земя, основано не на обстоятелства, а на сляпа религия. И като всяка вяра, и тази приключва с митологията за апокалипсиса, и края на света. Всяко десетилетие се измисля нова приказка за заличаване на човечеството, което не може да бъде избегнато... в случай че не следваме техните правила.

Карайте колите си по-малко, плащайте по-високи налози, пестете електричество, спрете да ползвате нуклеарна енергетика, изключете си хладилника и зимата ползвайте терасата, не ползвайте печки на въглища, плащайте си налозите, продайте си колата, спрете да се пръскате с дезодоранти, не яжте месо – кравите пърдят, яжте буболечки.

Ще му се види ли въобще краят?



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР