Не можете да споменете страната Египет, без почти веднага да

...
Не можете да споменете страната Египет, без почти веднага да
Коментари Харесай

Пирамидите в Египет НЕ са най-великите пирамиди на земята

Не можете да споменете страната Египет, без съвсем незабавно да помислите за емблематичните пирамиди. Египетските пирамиди са една от най-посещаваните атракции в района, изключително откакто пирамидата на Хуфу в Гиза е единственото седмо знамение на античния свят, което към момента съществува. Но Судан не трябва да се пропуща.

Средно повече от 9 милиона души посещават пирамидите в Египет, само че има място, което може да се похвали с повече пирамиди от Египет: Судан. Страната има сред 200 и 250 пирамиди спрямо почти 138 в Египет, което я прави страната с най-вече пирамиди. Разположени в източната пустиня на Судан, пирамидите на Мерое, които са част от нубийските пирамиди, са издигнати доста по-късно от международното знамение на Египет.

Защо Никола Тесла е изучавал египетските пирамиди с такава пристрастеност?

Районът на долината на Нил, прочут като Нубия, който в този момент се намира в това, което през днешния ден познаваме като Судан, е дом на три кушитски кралства, които са владеели региони по поречието на река Нил от към 2600 година прочие н. е. до 350 година сл. Хр.
Историк твърди, че е разкрил тайната на Голямата пирамида в Гиза
Едно от седемте чудеса на света, Голямата пирамида в Египет озадачава откриватели и археолози от епохи. Великолепната конструкция в аф...
Прочети повече
Според African Exponent, столицата на първото кралство е била ситуирана в Керма сред 2600 и 1520 година пр.н.е. Второто е концентрирано в Напата сред 1000 и 300 година прочие н. е., а последното царство е основано към Мерое сред 300 година прочие н. е. и 300 година прочие н. е. Докато кушитите стартират да строят пирамиди към 500 години след египтяните, и двете култури ги употребяват за погребални традиции.

Една основна разлика е размерът на пирамидите. Средната кушитска пирамида е висока сред 20 и 98 фута, до момента в който междинната египетска пирамида е малко повече от 450 фута.

Египет кани Илон Мъск да види, че пирамидите не са строени от извънземни

И когато става въпрос да се похвалиш с най-голямата пирамида в света, ще би трябвало да пътуваш до другия завършек на света, защото Великата пирамида на Чолула в Мексико - която в действителност е скрита в планина - е най-голямата.

Важно е да се означи, че Държавният департамент на Съединени американски щати неотдавна издаде съвет от равнище 4 „ Не пътувайте до Судан “ заради престъпност, тероризъм, цивилен безредици, отвличания и въоръжени спорове.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР