Не можете да си позволите нов дом? Как собственият капитал може да подобри този, който имате

...
Месеци на инфлация и високи цени на жилищата поставиха собствеността
Коментари Харесай

Месеци на инфлация и високи цени на жилищата поставиха собствеността върху жилище извън обсега на много потенциални купувачи. Може да е по-трудно да се класирате за ипотека, отколкото в миналото, и дори да отговаряте на условията, може да не сте в състояние да си позволите месечните плащания.

Ако сте разбрали, че трябва да замените собствеността си плановете са задържани, можете поне да направите съществуващия си дом по-приятен. И един от най-рентабилните начини е да се възползвате от собствения си капитал.

Разгледайте опциите си за собствен капитал онлайн сега, за да видите дали има смисъл за вас.

Как собственият капитал може ви помогне да подобрите съществуващия си дом

Ако смятате да живеете в настоящия си дом за известно време, собственият ви капитал може да ви помогне да финансирате подобрения, за да направите този дом по-функционален и удобен. Ето как.

Какво е собствен капитал?

Собствен капитал е разликата между текущата стойност на вашия дом и оставащото ви ипотечно салдо. С други думи, това е каква част от имота притежавате вместо банката. Например, ако вашият дом струва $300 000 и оставащото ви ипотечно салдо е $200 000, имате $100 000 собствен капитал.

Когато изплащате ипотечния си заем, собственият ви капитал се увеличава. Може също така да се увеличи, ако стойността на вашия дом поскъпне – което означава, че високите цени на жилищата, които са ви изтласкали от пазара, могат да ви осигурят повече собствен капитал, който да използвате.

Разберете колко можете да заемете от собствения си капитал тук.

Как да получите достъп до капитала на дома си

Има много начини да изтеглите капитала от дома си. Най-популярните са:

Заеми за собствен капитал: Заемът за собствен капитал по същество действа като втора ипотека върху вашия дом. Той ви дава еднократно плащане, което започвате да изплащате незабавно, обикновено при фиксиран лихвен процент. Заемите за собствен капитал са най-подходящи за тези, които знаят колко им трябва за проект за подобряване на дома. Кредитни линии за собствен капитал (HELOC): HELOC е револвираща кредитна линия, която ви позволява да заемате толкова малко или толкова, колкото ви е необходимо до определена граница. HELOC обикновено имат променливи лихвени проценти, които могат да се повишат при промяна на пазарните условия. Тази опция е най-добра за тези, които искат постоянен и гъвкав достъп до средства, тъй като възникнат разходи за подобряване на дома. Рефинансиране на изплащане: Рефинансирането на изплащане заменя първоначалната ви ипотека с нова с по-високо салдо от текущото ви непогасено салдо. Разликата между двата баланса ви се дава в брой. Това може да бъде добър вариант за тези, които искат да удължат срока на заема си или да преобразуват ипотека с променлива лихва в такава с фиксирана лихва. Обратни ипотеки: Собствениците на жилища на възраст 62 или повече години отговарят на условията за специален продукт за собствен капитал, известен като обратна ипотека . Тези заеми по същество осигуряват аванс при евентуална продажба на вашия дом, който можете да получите като еднократна сума, кредитна линия или месечни плащания. Докато живеете в дома, не е необходимо да плащате по заема.

Всяка от тези опции има плюсове и минуси, така че е важно да вземете предвид фактори като колко пари ще ви трябват за вашия подобрения на дома, кога ще имате нужда от тези средства и колко реалистично можете да си позволите да изплащате всеки месец.

Ползи от използването на собствения капитал за домашни подобрения

Продуктите за собствен капитал са защитени от стойността на вашия имот и в резултат на това те обикновено предлагат по-ниски лихвени проценти в сравнение с други опции за финансиране. Можете да използвате собствения си капитал за всичко, което пожелаете, но използването му за подобрения на дома осигурява някои уникални предимства.

Първо, ако подобренията на дома ви „съществено подобряват“ дома ви, IRS ви позволява да приспаднете лихвата във вашата данъчна декларация. Консултирайте се с данъчен консултант, за да определите дали подобренията, които имате предвид, отговарят на изискванията за това приспадане.

Второ, правилните подобрения на дома могат да увеличат стойността на дома ви, като ви дадат допълнителен капитал, от който да черпите и потенциално да ви донесат по-голяма печалба, когато продадете дома си.

Сравнете днешните най-популярни продукти за жилищно имущество тук, за да намерите този, който е най-подходящият за вас.

Долната линия

Ако покупката на нов дом не е осъществима за вас в момента, собственият капитал може да ви помогне да направите следващото най-добро нещо: да се възползвате максимално от дома, който вече имате. Независимо дали искате да промените естетиката на дома си, да подобрите функционалността или да направите ремонт, вашият домашен капитал може да бъде рентабилен начин да направите дома си по-приятен, докато не можете да си позволите ново място.

И кой знае? Може да откриете, че обичате своя надграден дом толкова много, че в крайна сметка да не искате да се местите!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР