Не можеш да обвиняваш предишното правителство, че е продавало природен

...
Не можеш да обвиняваш предишното правителство, че е продавало природен
Коментари Харесай

Овчаров с нова атака: Дават запаси от „Чирен“ на абсурдни цени, за да спечелят 8 фирми

Не можеш да обвиняваш предходното държавно управление, че е продавало природен газ и още на втория ден новото управление да прави същото, и то в пъти в по-големи размери. От справката на договорката с „ Булгаргаз “ се вижда, че купувачът е предложил цената, а търговецът се е съгласил. Цялото количество е изтъргувано. Този газ е взет от едно място – Чирен. В петък са продадени едни количества на цени, които са неуместни. Фирмите, взели участие в договорката са осем. Един от шефовете на „ Булгаргаз “ идва от една от тях. “, уточни Овчаров по Нова нюз.

„ Тези хора са продали едни количества газ на цени, на които е неуместно да се продава. Едни компании са получили положителни облаги. Тези компании са осем на брой и едната се споделя „ МЕТ Енерджи Трейдинг “. Това е компанията, от която идва новият изпълнителен шеф на „ Булгаргаз “. Дали има спор на ползи, да каже КПКОНПИ “, сподели още някогашният министър на енергетиката.

„ Поставих въпроса, не с цел да спорим какъв брой са продадени, сложих въпроса чисто политически. Не можеш един месец да обвиняваш предходното управление на „ Булгаргаз “, че е продавало непотребните количества газ в Румъния и с това е предписание закононарушение и по-късно на втория ден новото управление да прави безусловно същото, освен това в пъти по-големи мащаби “, обясни още той.

„ Изтъргувани са 60 000 мегаватчаса, това е станало без търговия. Министърът твърди, че са продадени 37 400 мегаватчаса. Кой и от кое място докара другите количества? През това време не е имал импорт. Този газ е взет единствено от едно място – това място е „ Чирен “. Има единствено два разновидността тези количества да бъдат изтъргувани. Единият е посредством Програмата за реализация на количества и вторият е с Плана за дейности при изключителни обстановки. И двете се случват през „ Булгаргаз “, означи Овчаров.

„ Аз съм изумен, че аз пръв съм схванал за тази скица. Цинизъм е да ме упрекват, че работя с Бойко Борисов и Делян Добрев, откакто ме съдят “, уточни той.

„ Предупредих ръководещите, че вършат нелепости. Така направиха с мораториума, в този момент го вършат с „ Булгаргаз “. Вместо да излязат и да признаят, че са сбъркали и да се извинят, те се изясняват. Те са продали едни спомагателни количества газ. Опитвам се да оказа помощ, тъй като разгадавам, че това държавно управление ще свърши доста. Трябва да се работи мъдро обаче “, изясни някогашният енергиен министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР