Не можем, не бива и няма да се крием зад

...
Не можем, не бива и няма да се крием зад
Коментари Харесай

Мицотакис: Дължа огромно извинение на всички, но най-вече на близките на загиналите

Не можем, не трябва и няма да се крием зад " човешка неточност ", написа министър председателят на Гърция във връзка тежката влакова злополука в Гърция
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис се извини на околните на починалите във влаковата злополука край Лариса с прочувствена обява в профила си във Facebook. По думите му през 2023 година е неприемливо два влака, движещи се един против различен, да са на едни и същи релси и никой да не забележи. Мицотакис даде обещание сходен случай в никакъв случай да не се повтаря в Гърция.

„ Няма да употребявам кухи изречения, няма да дублирам изтъркани клишета. Ще се опитам да ви кажа това, което мисля и което усещам. Започвам с очевидното - като министър-председател дължа на всички, само че най-много на околните на починалите, едно голямо опрощение. От мое име и от името на всички, които са управлявали страната през годините. Защото през 2023 година е неприемливо два влака, движещи се един против различен, да са на едни и същи релси и никой да не забележи. Не можем, не трябва и няма да се крием зад " човешка неточност ". Защото, в случай че бяхме си свършили работата, този драматичен случай нямаше да се случи “, написа министър председателят.

Трагичната злополука провокира всеобщи митинги и вълнения в цялата страна. Около 12 000 души стачкуваха пред Народното събрание в столицата Атина. Сблъсъци избухнаха по време на митингите в Атина и в Солун, като се наложи полицията да употребява сълзотворен газ и шумови гранати.

Мицотакис даде обещание самостоятелна експертна комисия да проверява повода за случая.

Той разгласи още, че ще бъдат въведени незабавни ограничения за модернизиране на гръцките железници, като увери, че ще потърси и подпомагане от Европейска комисия за закупуване на нови влакове.

„ Незабавно ще помоля Европейската комисия и другарските страни за техния принос за ноу-хау, с цел да можем най-сетне да получим съвременни влакове. Ще се боря за в допълнение финансиране от общността за бързо поддържане и надграждане на съществуващата мрежа “, сподели още министър председателят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР