Не можем да въведем зелен сертификат за учителите веднага, защото

...
Не можем да въведем зелен сертификат за учителите веднага, защото
Коментари Харесай

Денков: Зеленият сертификат не поробва, а освобождава

„ Не можем да въведем зелен документ за учителите незабавно, тъй като това ще докара до спешна обстановка в системата ”. Това съобщи служебният министър на образованието Николай Денков в студиото на.

„ Не може подобен документ да се вкара от през днешния ден за на следващия ден, тъй като ще останем без учители. Ако има гратисен интервал, тогава това би трябвало да се изговори със обществените сътрудници – синдикати и шефове, тъй че да се разберем какво вършим. Нямаше време за тази връзка ”, сподели Денков. И добави: „ Направихме всичко допустимо да убедим учителите да се имунизират. Ако те и в този момент не го видят – какво да създадем? Пак ще се разболяват и отново няма да има възпитаници в учебните заведения и то не тъй като министърът е забранил, а тъй като няма да има кой да ги учи ”.

Той беше безапелационен, че „ зеленият документ не поробва, а освобождава ”. „ Хората, които желаят да няма ограничения, да не се имунизираме и да си живеем естествения живот – лъжат. Няма такова нещо в света. Свободата пристигна в Англия, Италия, Дания, Испания тогава, когато хората се имунизираха. Тези, които споделят, че свободата идва без ограничения и ваксини, те просто лъжат своите гласоподаватели, българи и така нататък ”, разяснява министърът.

„ Експертите в Министерството на здравеопазването вземат решение кое е най-хубавото. Аз вземам участие в тези полемики единствено, с цел да кажа какво е задоволително в просветителната система и какво не. Ако те са решили, че това, което се случва е най-хубавото, аз им имам вяра ”, разяснява още той.  

„ Аз не съм политик. Аз съм академик. Вярвам на науката, на медицината. Всичко, което върша е въз основата на това, което знае медицината. Имаме към този момент образци, че ограниченията, в това число имунизацията и дистанцията, работят. Всичко останало са празни приказки ”, добави Денков.

По думите му сега лечебните заведения се пълнят доста бързо и потенциалът им е съвсем напълнен. „ Нещо би трябвало да се направи. Изборите са локдаун или да се върви към зелен документ. Предложението за него е на специалистите от Министерството на здравеопазването, аз им имам вяра ”, уточни министърът.

Той разяснява и нападението над него от протестиращи. „ Не мисля, че има нещо изключително забавно. Отивах към МОН, където трябваше да си свърша работата. Ако ме питате за мен каква е тази преживелица – това е случката, в която ми пречеха да си свърша работата ”, сподели Денков. И добави: „ Смятам, че тези хора са изключение. Аз съм надълбоко уверен, че българите са миролюбиво настроени ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР