Не можем да си играем с темата за националната сигурност.

...
Не можем да си играем с темата за националната сигурност.
Коментари Харесай

Каракачанов: Заплаха за националната сигурност има

Не можем да си играем с тематиката за националната сигурност. Заплаха има, войната е на 200 км, вероятността да прерасне в световен спор е огромна. Това сподели някогашният боен министър Красимир Каракачанов за " Офанзива ".

По думите му авиацията ни е в извънредно тежка обстановка. " Ние ремонтирахме и модернизирахме изтребителната си авиация. И МиГ-29, и Су-25. Това се правеше редом с договарянията за закупуване на F-16. След началото на войната в Украйна, изпадаме в затруднена обстановка да поддържаме авиацията си, тъй като тя се поддържа в Русия и Беларус ", уточни той.

Каракачанов счита, че равнището на качество на политическите ни водачи пада от парламент на парламент. " Има въпиюща неначетеност измежду тях. Няма проблем дали ще се купят нови или използвани изтребители. Цената за поддръжка бяха по-добри за F-16, в сравнение с за " Грипен " ", означи някогашният министър на защитата.

Според него предходното държавно управление се е унижавало пред американското посолство. " От година и половина в армията няма отделени още средства. Изтребителите F-16 са по-добри от " Грипен ". Въпросът опира до парите и за това за какво се бави доставката за първите осем. Факторът време е значим, в случай че закупим ескадрила F-16, няма проблем да купим и други самолети ", разяснява Каракачанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР