Не можем да отречем, че алкохолът може да се отрази

...
Не можем да отречем, че алкохолът може да се отрази
Коментари Харесай

Преди приема на алкохол: Храните, които трябва да консумирате

Не можем да отречем, че алкохолът може да се отрази зле на тялото ни, изключително когато прекалим с него. Но в случай че вземете няколко защитни ограничения, преди алкохолът да стартира да се лее, можете да намалите вредите. Всъщност изборът на верните храни, преди да се отдадете на повече от една алкохолни питиета, може да ви помогне да контролирате глада, да балансирате електролитите и да намалите някои от неподходящите резултати, свързани с алкохола.

Сьомгата е един от най-хубавите източници на омега-3 мастни киселини и се свързва с голям брой изгоди за здравето.
Някои откриватели допускат, че омега-3 мастните киселини могат да оказват помощ за понижаване на някои от нездравословните резултати на алкохола, в това число възпаленията в мозъка. Освен това сьомгата е богата на протеини, които могат да оказват помощ за закъснение на усвояването на алкохола.

Високо питателна и засищаща, потреблението на богати на протеини храни като яйца преди пиянство на алкохол може да помогне за засищането на празния корем и да забави усвояването на алкохола. Освен това белтъчините са най-засищащият макронутриент, който ви държи сити за по-дълго време. Това може да понижи риска от провокиран от алкохола прилив на апетит по-късно през нощта.

Богати на фибри, бананите са отличен избор преди пиянство, защото оказват помощ за закъснение на абсорбцията на алкохола в кръвта. Освен това те са богати на калий, който може да предотврати електролитния дисбаланс, провокиран от използването на алкохол.

Неподсладеното кисело мляко , което е с добър баланс сред белтъчини, мазнини и въглехидрати, е една от най-хубавите храни, които можете да консумирате преди вечер, в която ще пийнете повечко. Освен това киселото мляко ви оказва помощ да сте сити през цялата нощ, с цел да предотвратите глада и апетита, подхранвани от алкохола.

Сладките картофи са освен превъзходен източник на калий, който оказва помощ за балансиране на равнищата на електролитите, само че и са богати на комплицирани въглехидрати. Сложните въглехидрати са формирани от по-големи молекули, които се разграждат за по-дълго време, което може да е от изгода за понижаване на въздействието на алкохола.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР