Не можем да оставим Народното събрание да работи във вреда

...
Не можем да оставим Народното събрание да работи във вреда
Коментари Харесай

Искрен Митев, ПП: Отпорът ни дава резултат, ГЕРБ смекчи тона за хартиената бюлетина

Не можем да оставим Народното събрание да работи във щета на българските жители, а това, което се случва сега, е тъкмо това. Опитва се да се одобри един закон, който да разреши да се върне Бойко Борисов на власт посредством манипулиране на гласа на български жители и действително да извърши една кражба на последното, което е останало на българските жители, а това е тяхната свободна воля да изразят гласа си, да гласоподават за партията, която считат, че би трябвало да ги съставлява в Народното събрание.

Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от „ Продължаваме промяната “ Искрен Митев. По неговите думи огромният въпрос за какво ГЕРБ не може да сформира държавно управление.
За „ Продължаваме промяната “ има доста по-важни тематики, доста по-сериозни проблеми за решение, само че ние сме принудени да водим една неравна борба с партиите на статуквото за това да си върнат хартиената бюлетина.
„ Надявам се, че ще има разсъдък и че тази битка няма да е безсмислена, както ни подвикват в залата “, означи още националният представител от „ Продължаваме промяната “. Той е безапелационен, че съпротивата на групировката против връщането на хартиената бюлетина ще продължи.

По думите на Митев абсурдът от Народното събрание през вчерашния ден е бил провокират от отхвърли на председателстващия Йордан Цонев да разгласи точката за измененията в изборния кодекс, с което не дал опция на групата „ Продължаваме промяната “ да направи процедура за отсрочване.

„ Списък от 52 записани за изявление по заглавието беше изхвърлен в кофата. Това не се е случвало в Народното събрание до този миг “, безапелационен е Митев.
Ние имаме правото да изкажем мнението си и да се противопоставим против нещо, което считаме ние и нашите гласоподаватели, че е погрешно. Ние не стопираме работата на Народното събрание, а желаеме да покажем на обществото, че тук се случва нещо ужасно и би трябвало да се обърне внимание.
„ Аз съм си приготвил 27 изявления през днешния ден “, уточни Митев и добави, че от партията му желаят да изложат своите причини и се надяват, че ще им бъде разрешено да го създадат. 

По думите му задачата е този спор да стане оптимално дълъг.

„ Нашият отпор до този миг смекчи тона на ГЕРБ – видяхте, че те се отхвърлиха да махнат регион „ Чужбина “, съгласни са да има видеозапис и така нататък “, сподели още Митев.

Според него, когато се гласоподава машинно, няма неточности и няма опция да се подправят протоколите.

„ Бъдещето е да гласуваме с машини “, безапелационен е Митев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР