Не можем да направим правителство с ГЕРБ, това е категорично.

...
Не можем да направим правителство с ГЕРБ, това е категорично.
Коментари Харесай

Мирчев: Няма да правим правителство с ГЕРБ, ще разговаряме с досегашните партньори

Не можем да създадем държавно управление с ГЕРБ, това е изрично. Ако получим третия мандат, ще беседваме с партиите от досегашната четворна коалиция за сформиране на държавно управление. Това съобщи националният представител от " Демократична България " (ДБ) Ивайло Мирчев в изявление за Българското национално радио.

" Трябва да убедим Политическа партия, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, че би трябвало да си сложим небосвод до локалните избори и тогава да създадем избори 2 в 1. Или до януари 2024 година, тъй като е значимо да влезем в Еврозоната ", сподели Мирчев.

Номинираният за министър председател от " Продължаваме Промяната " (ПП) Асен Василев върна в петък несбъднат първия изследователски мандат за сформиране на кабинет. Според Конституцията президентът Румен Радев връчва втория изследователски мандат на идната по бройка парламентарна група - ГЕРБ-СДС. Ако и той е несполучлив, президентът по своя преценка избира трета политическа мощ за сформиране на кабинет в границите на актуалното Народно заседание.

Според Ивайло Мирчев на страната е нужно устойчиво ръководство заради тежката икономическа рецесия в Европа, която по думите му скоро ще се отрази и на България. А, с цел да дойдат парите по Плана за възобновяване и резистентност, би трябвало да бъдат признати избрани закони, за което пък е необходим работещ парламент. Депутатът напомни, че по-голямата част от европейските страни към този момент вложиха или договориха средствата по Плана, като съумяха да вземат и огромни заеми, само че в България на този стадий няма развиване по тематиката.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР