Не можем да направим правителство с ГЕРБ, категорично! Ние сме

...
Не можем да направим правителство с ГЕРБ, категорично! Ние сме
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Трябва да убедим ПП и ИТН за кабинет до местните избори и вот 2 в 1

" Не можем да създадем държавно управление с ГЕРБ, изрично! Ние сме заявявали, че би трябвало да приказваме с всички парламентарни партии по тематиките за Северна Македония, за промени в Конституцията и за Гешев ".

Това съобщи в предаването на БНР " Политически НЕкоректно " Ивайло Мирчев, народен представител от " Демократична България ".

" Рано е да влизаме в акция и да минаваме на предизборна вълна, защото към момента президентът не е връчил третия изследователски мандат. " Демократична България " до последно ще опита да направи всичко допустимо, без да нарушава правилата си, да сформира ръководство. Трябва да убедим Политическа партия, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, че би трябвало да си сложим небосвод до локалните избори през октомври 2023 година и тогава да създадем избори 2 в 1. Или до януари 2024 година, тъй като би трябвало да влезем в еврозоната ", сподели Мирчев.

Според него от Политическа партия можели да създадат по-сериозен опит за диалог с депутатите от Има Такъв Народ - като група, а не със Слави Трифонов или с Тошко Йорданов.

" Когато си решил, че това е значимо за страната, вярното е да намериш нужния формат за договаряния ", сподели той. Според него Има Такъв Народ е сериозен проблем за Политическа партия, а Демократична България не влезнала с огромно предпочитание в коалиция с Българска социалистическа партия.

" Но в случай че ние бяхме споделили, че отново няма да създадем държавно управление, нямаше да има кабинет на Кирил Петков, а щеше да има нови избори, които отново нищо нямаше да трансформират ", сподели Ивайло Мирчев.

Той уточни, че гласовете за правосъдна промяна в това Народно заседание са на Демократична България, Политическа партия, Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, а социалистите са еволюирали в отношението си към основния прокурор.

Депутатът от " Демократична България " изрече мнение, че България ще тръгне в по-добра посока, когато в пандиза влязат две държавни управления:

" Може настоящи, може и някогашни. Тогава всеки идващ министър ще мисли дали да влиза в корупционни практики, когато вероятността да влезе в пандиза е доста огромна ", безапелационен е той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР