Не можем да мислим за устойчиво развитие без солидарност, заяви

...
Не можем да мислим за устойчиво развитие без солидарност, заяви
Коментари Харесай

Папата: Не можем да мислим за устойчиво развитие без солидарност

Не можем да мислим за стабилно развиване без взаимност, съобщи папа Франциск в обръщение до Световната държавна среща на върха в Дубай.

Във видеопосланието от Ватикана папата поздрави участниците във форума и напомни за визитата си в Обединените арабски емирства предходната седмица. "Видях една съвременна страна, която гледа към бъдещето, без да не помни за корените си ", съобщи Светият отец. "Видях също по какъв начин даже в пустинята цветята поникват и порастват. Завърнах се вкъщи с вярата, че доста пустини по света могат да разцъфнат по този начин ", добави той.

Обръщайки се към участниците в срещата, той съобщи, че мисли за тях и техните задължения през тези дни. "Вие сте изправени пред фундаментални въпроси, в това число политически провокации, икономическо развиване, запазване на природата и потреблението на технологиите.

"Не можем същински да приказваме за стабилно развиване без взаимност ", посочи папа Франциск, който пожела Бог да благослови уговорката на участниците в срещата "за по-справедлив и благоденстващ свят ", написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР