Не можем да кажем кой ще спечели войната в ДПС.

...
Не можем да кажем кой ще спечели войната в ДПС.
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Пеевски взима надмощие, но никой не може да каже кой ще спечели войната в ДПС

Не можем да кажем кой ще завоюва войната в Движение за права и свободи. Изборите ще покажат това, като даже това няма да е продобиване на войната, а на една борба.

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия политологът от " Галъп " Първан Симеонов, който разяснява политическата обстановка в страната.

" Към момента Делян Пеевски има предимство, само че Ахмед Доган може да се показа по-добре на изборите. Всичко това са спекулации, несъмнено. Тепърва предстоят още борби в Движение за права и свободи, примерно за членовете на СИК и РИК. Намираме се в невиждана обстановка. Със сигурност обстановката в Движение за права и свободи ще се отрази на социологията на изборите. Анкетираните мога да споделят, че ще гласоподават за един, само че какво ще им бъде спуснато от локалните структури е напълно друго ", счита той.

" Ставащото в Движение за права и свободи сигурно не е единствено вътрешнопартиен проблем. Този проблем касае цялата страна и най-много ГЕРБ и Бойко Борисов, тъй като ще завоюват изборите. Те ще би трябвало да вземат някакво отношение, както и всички останали партии. Борисов можеше да сформира кабинет в последния парламент, само че очевидно се почувства прекомерно подвластен от Движение за права и свободи и се отхвърли. В последно време Борисов не стопира да приказва какъв брой единни са в ГЕРБ. Това може би демонстрира, че има някакво терзание по отношение на зависимостта от Пеевски ", изясни Симеонов.

" След изборите има някаква опция за фронт против Пеевски, който сигурно ще даде сериозна борба на тези избори. Борисов към този момент сподели - оставете двете ДПС-та, те ще имат по-малко въздействие. Това е по този начин и ще може да се образува кабинет от 3-4 партии без Движение за права и свободи. Тук обаче би трябвало да забележим какъв времеви мандат ще има този кабинет. Геополитическата обстановка също може да окаже въздействие и в последна сметка българският гласоподавател да се върне към тематиката за корупцията и да почне да гласоподава на тази основа ", приключи Първан Симеонов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР