Не можем да кажем, че корабът е бил в лошо

...
Не можем да кажем, че корабът е бил в лошо
Коментари Харесай

Какви може да са причините за пожара на ферибота в Йонийско море?

Не можем да кажем, че корабът е бил в неприятно техническо положение и това е повода за пожара, тъй като аргументите могат да бъдат доста - от пасажери, от транспортни средства, от стока, натоварена на ферибота, не би трябвало да се изключва и техническа нередовност. 

Имаме информация, че фериботът е бил в тежко положение, че каютите са били неприятни за престояване. Според мен това е знамение, че толкоз доста хора са избавени, съобщи в " Денят стартира " Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.

По думите му има информация за двама български жители, които са се качили на боен хеликоптер, само че тя е непотвърдена.

" Нямаме удостоверение дали са избавени. Има информация, че поражът е почнал по високите етажи, от пространствата където са ресторантът и кухнята. Според различен лидер се е чул гърмеж от една от каютите. Нашите водачи считат, че реакцията е била доста съответна, извадени са и са качени по лодките ", добави Димитър Димитров.

Той добави, че има процедура да се спи в транспортните средства, тъй като част от водачите се усещат по-комфортно, като в това отношение не е извършен нужният надзор.

Димитър Димитров предвижда, че вредите за българските превозвачи след пожара на ферибота в Йонийско море ще са десетки милиони евро.

" Стоките варират от 50 до 100 хиляди лв., като могат да стигнат до 1 милион лв. ", разясни Димитър Димитров.

Той разяснява и дали е процедура да се пренатоварват фериботите.

" Факт е, че се надвишава броя тежкотоварни коли за сметка на леки коли да вземем за пример ", сподели още Димитър Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР