Не можем да говорим за замърсяване на морето около кораба

...
Не можем да говорим за замърсяване на морето около кораба
Коментари Харесай

Парадокс: Три пъти повече амониев азот около Вера Су, а мо...

Не можем да приказваме за замърсяване на морето към кораба " Вера Су ". Постоянно се следи тренда на замърсяване към потъналия до Камен бряг транспортен съд. Нивата на амониев азот са три пъти по високи от допустимите, само че в това време не може да се приказва за замърсяване на Черно море. Това сподели в Българска национална телевизия зам.-министърът на Околната среда и водите инж. Петър Димитров.

„ За момента не може да се приказва за съществено замърсяване на Черно море макар високите равнища на амониев азот. Видно е, че има замърсяване и с нефтопродукти “, сподели заместител министърът.

Всеки ден към кораба се взимат разнообразни проби. Ако има наклонност към разлика в тренда на резултатите, мониторингът се усъвършенства. Тогава се вършат още проби на водата.

„ Логично е да се направи умозаключение, че замърсяването идва от кораба. Но нямаме безапелационен отговор на този въпрос от морска администрация, тъй като там не могат да създадат инспекция поради неприятното време. От него зависи и по кое време ще стартира разтоварването на на кораба “, сподели зам.-министър Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР