Не можем да говорим за тенденциозност. Абсурд! По-скоро е липса

...
Не можем да говорим за тенденциозност. Абсурд! По-скоро е липса
Коментари Харесай

Шефът на съдиите пред Sportal.bg: Грешките на Верея - Левски не бяха тенденциозни, а от липса на качества!

" Не можем да приказваме за преднамереност. Абсурд! По-скоро е липса на качества. ", безапелационен бе ръководителят на съдийската комисия към БФС Петър Петров пред Sportal.bg за съдийските неточности на мачa от миналия четвърти кръг на Първа лига сред Верея и Левски (2:0).

Ръководството на " сините " към този момент подаде тъжба против отсъжданията на основния рефер Владимир Вълков и неговите помощници. На дуела в Стара Загора първо бе зачетен гол на домакините от засада, а след това попадение на " сините " бе анулирано заради същата причина, само че повторенията ясно демонстрираха, че засада в обстановката няма.

Веднага след срещата спортният шеф на Левски Даниел Боримиров съобщи, че в никакъв случай не е виждал " по-голямо кръвопролитие ".

" Първият, който ми звънна (б.а. след края на мача) е господин Боримиров. Обясних, извиних се за тези неточности. Има човешки неточности. На черното бяло не може да се каже. Когато има нещо, би трябвало да си признаваме грешките и да си носим отговорността. ", изясни Петър Петров.



Той разяснява и ироничното изявление на финансовия шеф на " сините " - Красимир Иванов, който се заяде с административния началник на Лудогорец - Георги Караманджуков, потвърждавайки, че негов кум е единият от помощник-съдиите на " Трейс Арена ".

" Не разделям съдиите на синове, братя, кумове или сватове. Основното е разделяне на интернационалните съдии в ранглистата и всички, които обслужват вътрешния шампионат. Аз доколкото знам кум на въпросния шеф от Лудогорец е Тодор Батков. Не знам Румен Иванов да му е кум. ", добави ръководителят на Семеен кодекс.

" Тези неточности, които видях и бяха позволени, са от сътрудници, които очевидно нямат качества за равнището на Първа лига. Откакто работим с господин Марк Бата, редуцираме ранглистата на асистентите. От 62-ма - в този момент са 37. Неговото мнение е, че би трябвало да бъдат сведени сред 25 и 30. На някои им се дава късмет, само че очевидно не се потвърждават. Мисля, че това беше последният им късмет, само че не мога да го кажа. Независимо, че съм ръководител, ние сме групов орган. Ще има постоянно съвещание, откакто в БФС бъде публично входирана тъжба. Тези, които са позволили неточности, ще бъдат глобени по правилника за футболното съдийство в България. ", приключи Петър Петров в изявлението си пред Sportal.bg
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР