Не можем да говорим за голяма изненада, Евгений Пригожин се

...
Не можем да говорим за голяма изненада, Евгений Пригожин се
Коментари Харесай

Свинаров: В българската армия не е приключила менталната реформа

" Не можем да приказваме за огромна изненада, Евгений Пригожин се опита по всевъзможен метод да предизвести за бъдещо развиване. Обясняваше, че няма снабдяване, храна и оръжия, с които да го доставят. Тогава не знаехме дали е елементарен рекет или очевидна опозиция против ръководството в Москва. Всички дейности могат да имат и позитивна страна - да се допусне, че Владимир Путин посредством сходни дейности търси вид за преустановяване на войната ", това сподели за " На фокус " някогашният министър на защитата Николай Свинаров.

Според него България е време да вземе своето почтено място в Европейски Съюз, като мощ, на която да се има доверие. " Президентът Румен Радев би трябвало да спре да бъде пълководец на всички, а да влезе в тесните облекла, които му дефинира Конституцията. В българската войска не е завършила менталната промяна, не сме сигурни какъв брой от бойците са " за " НАТО и какъв брой " срещу ". Правителството би трябвало да вземе ясна и безапелационна позиция. Веднъж вечно би трябвало да се скъса връзката с обществото отпреди 30 години ", разяснява той.

 

От своя страна военачалник Съби Събев счита, че протестът на " Вагнер " е политически и боен трус, непредвиден за Путин. " Спорно е дали Пригожин е имал цел да реализира до дъно боен бунт или е било за заплашване. Може би в случай че елементи от съветските войска се бяха включили към неговите сили. Въпросът е дали въоръжените сили са лоялни изцяло или отчасти на Путин. Той към този момент е приключен политически. Позицията ни би трябвало да е в синхрон с НАТО и Европейски Съюз. Неадекватни са настояванията на Радев за неутралитет ", акцентира той.

 

По думите му Пригожин е корав ултранационалист, чиито бойци водят война с свирепост. " Имаше опасения, че в случай че пристигна на власт толкоз коренен човек, няма да съжаляваме, че не е Путин. Трябва да натовизираме нашата войска, да използван оптимално процедурите на Алианса. Да я модернизираме и да увеличим % от Брутният вътрешен продукт за разноски на не по-малко от 3% ", съобщи ген. Събев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР