Не може за цяла София да има само 15 пътни

...
Не може за цяла София да има само 15 пътни
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Искам поне двойно повече патрулки по столичните улици

Не може за цяла София да има единствено 15 пътни екипа, които да наблюдават за водачите. Това значи, че на един патрул се падат по 70 000 коли, които да наблюдават. Искам най-малко да се удвои броя им по улиците, в случай че би трябвало да командироват от страната.

Това разяснява пред Нова тв председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. 

Полицията би трябвало да е по улиците, безапелационен е той.

Тъжното е, че нищо не се е трансформирало. Аз като изричам съболезнования на околните към починалите младежи, като всеки различен, няма по какъв начин да не съм ядосан. от 7 юли предходната година до завчера при всевъзможни мотиви желаеме от Министерство на вътрешните работи повече жива мощ на улицата. Това е пандемия, което се случва. Видяхме, че нищо не случи в отношението на Министерство на вътрешните работи от случая на Чурни връх до през днешния ден. В София има единствено три камери за скорост. Как ще управляват скоростта, в случай че не глобяват. Трябва да има мощ на място, разяснява той.

Не става с 15 патрулки. Градът е раздиран от гонки. Не могат да се сложат гърбици на всички места, изключително по главните булеварди, където се движи градския превоз. Трябва да има надзор. Настоявахме за камери за скорост. От предишното лято обаче не е сложена нито една нова камера в София. Нека ме оборят, нека да бъркам, разяснява той.

Инфраструктурата не е причина за случая в понеделник. Причината е в водачите. Имаме табла за скорост в целия град. Те засичат ужасяващи данни. На този бул., който е на километър от мястото на произшествието в понеделник, е засякло единствено за един месец 13 000 нарушавания на скоростта. Най-високата скорост е 148 км/ч. Ежедневно препращаме данните на Министерство на вътрешните работи. Затова и в петък ще има изключителна сесия, на която сме повикали министъра на Министерство на вътрешните работи. Искам той да изрази персонално отношение към софиянци - нямаме потребност от война сред институциите. Но функционалностите по надзор на пътя са на Министерство на вътрешните работи и желаеме да се промени най-сетне нещо по улиците в София. Имаме и други фрапиращи данни - на Околовръстното единствено за месец имаме над 60 автомобила с над 200 км/ч. Разбирате ли, става все по-зле, трябват незабавни ограничения, разяснява той.

Аз не разбирам за какво още през днешния ден не се разгласи, че се командироват служители на реда от страната, че се разформироват хора от службите, с цел да има повече хора по улиците, уточни той.

Разберете, няма мантинела или бордюр, който да с пре автомобил, който лети с 200 на пътя. Ние слагаме ограничители, вършим курсове за неопитни водачи, само че би трябвало да се гробява на пътя, с цел да има резултат, уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР