Не може точно да се определи моментът, в който се

...
Не може точно да се определи моментът, в който се
Коментари Харесай

Рей Бредбъри за приятелството

" Не може тъкмо да се дефинира моментът, в който се поражда другарството. Както когато пълниш капка по капка някакъв съд с вода, най-накрая идва една капка, която го препълва, по този начин и в поредицата от прояви на другарство идва една, която сграбчва сърцето ти... "   (Рей Бредбъри)

Рей Бредбъри (1920 - 2012) е измежду най-известните писатели на съвремието и един от най-почитаните разказвачи на Америка.

Той не получава висше обучение и след 1943 година стартира да се занимава с професионална писателска работа. Неговото първо произведение – разказът „ Pendulum “ е оповестен през 1941 година в съавторство с Хенри Хъс. Първият му алманах с разкази излиза през 1947 година, само че същинска известност създателят реализира при излизането на сборника „ Марсиански летописи “ (1950). Тази популярност продължава и със идващите му книги.

За себе си споделя: „ Баща ми е Жул Верн. Хърбърт Уелс е мъдрият ми чичо. Едгър Алан По е братовчедът ми с крила на прилеп, който държим в таванската стаичка. Флаш Гордън и Бък Роджърс са ми братя и другари. Това е моето родословие. Като се прибави естествено и фактът, че Мери Улстънкрафт, авторката на „ Франкенщайн “, ми е майка. “

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР