Не може така да се тълкуват пътуванията ми в чужбина.

...
Не може така да се тълкуват пътуванията ми в чужбина.
Коментари Харесай

Без великденски добавки за пенсионерите, обяви Шалапатова, която си иска министерското кресло и след ротацията

" Не може по този начин да се поясняват пътуванията ми в чужбина. Те са значими поради българите там ". Това сподели министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова в ефира на NOVA.

Според нея демографската рецесия и неналичието на квалифицирана работна ръка в България изискват пътувания зад граница за " обмяна на опит ".

" Когато има разискване на европейски нормативни документи, аз не мога да вземам участие в договарянията виртуално ", съобщи още тя и посочи, че резултатът от 16-те пътувания зад граница за 9 месеца е " фактът, че към този момент водещи страни в обществената сфера търсят мнението на българския обществен министър ".

А наличието си на форумът на списание " Икономист " в Атина, което също провокира остри реакции, министър Шалапатова оправда с: " Очертаването на опциите на Югоизточна Европа ние да обединим старания да обменим положителни практики в демографската политика ".

На въпрос за скъпата техника, която е закупена за екипа и, която по калкулации на Има Такъв Народ, изнесени във въпрос на парламентарен надзор в Народно събрание, възлиза на 10 хиляди лева на човек, тя отговори по този начин:

Това е извънредно манипулативно изказване. Факт е, че в министерството за първи път има интерактивни дъски за работата с общините, виртуални връзки вършим с хората от цялата страна ".

За сметка на това от изявлението стана ясно, че Великденски надбавки за пенсионерите няма да има, тъй като " пенсиите ще се индексират в средата на годината ".

При възможна ротация тя ще остане обществен министър.

В момента децата са с мярка за протекция. Те не са при непознати хора. Нейка да не забравяме че хармоничната среда за едно дете, когато в родното семейство, има обстановка, която демонстрира риск за детето, постоянно се търсят близки и родственици. Роднините не са непознати хора.

Това съобщи общественият министър Иванка Шалапатова, разяснявайки желанието на Велико Минков, който твърди, че е биологичният татко на едно от децата на Габриела Славова, която дружно с майка си е упрекната в убийството на Пейо Пеев, да се грижи за сина си.

" Опитвам се да кажа, че чисто фактологически не са при непознати хора, децата се усещат добре. Майката е имала среща с едното дете (по-голямото). Това е възможно, когато става следено. Може в бъдеще да премисли държанието си.

Тя е показала бездейност, само че се е осъществила една среща, само че за децата това е добре. На тази възраст те не могат да осъзнаят, за какво майката внезапно отсъства от техния живот ", сподели още Шалапатова.

По думите ѝ това е доста сложен случай. " Във времето не мога да кажа, по кое време биологичният татко ще осъществя правото си. Това изисква време, изисква развой, изисква смяната и на регулацията, в тази ситуация кой какви права има. Просто би трябвало малко самообладание ", сподели тя.

" Като министър и като майка съм склонен, че всеки роден татко има права. Няма противоречие с министерството и правата на родителите. Аз нямам пълномощията да трансформира правната процедура за доказване на бащинство. В момента текат правни процеси ", сподели още общественият министър.

" Бащата знае доста добре, че обществената работа няма пълномощия да излезе по-бързо теста или правосъдната система да излезе по бързо с решение. Трябва да се изчака софтуерното време. Аз като министър и родител доста бих се раздавал, процедурите в системата да са бързи, само че това е отвън моите пълномощия ", изясни Шалапатова.

Относно казусът с изчезналата 17-годишна Ивана Шалапатова уточни, че към момента няма изчерпателна информация. " Поемам уговорката да оповестя какви са бързите и съответни ограничения, с цел да не се повтаря този случай и с други деца ", заяви тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР