Не може така да се тълкуват пътуванията ми в чужбина.

...
Не може така да се тълкуват пътуванията ми в чужбина.
Коментари Харесай

Министър Шалапатова отказва Великденски надбавки за пенсионерите, но оправдава пътуванията си в чужбина като необходими

" Не може по този начин да се поясняват пътуванията ми в чужбина. Те са значими поради българите там ". Това сподели министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова в ефира на Нова телевизия.

23 февруари 2024, 11:03

„ Най-голямата гъзария “: Шалапатова и кабинета ѝ си накупили телефони, таблети и преносими компютри за по 10 хиляди лева на човек

Според нея демографската рецесия и неналичието на квалифицирана работна ръка в България изискват пътувания зад граница за " обмяна на опит ".

" Когато има разискване на европейски нормативни документи, аз не мога да вземам участие в договарянията виртуално ", съобщи още тя и посочи, че резултатът от 16-те пътувания зад граниза за 9 месеца е " фактът, че към този момент водещи страни в обществената сфера търсят мнението на българския обществен министър ".

25 февруари 2024, 08:03

Рекордьори: Шалапатова, Стойчева и Кръстев - най-пътуващите министри

А наличието си на форумът на списание " Икономист " в Атина, което също провокира остри реакции, министър Шалапатова оправда с:

" очертаването на опциите на Югоизточна Европа ние да обединим старания да обменим положителни практики в демографската политика ".

23 февруари 2024, 16:34

Шалапатова отговори на ИНТ: 200 хиляди не са изхарчени за 6 души политически кабинет, а за 9

На въпрос за скъпата техника, която е закупена за екипа и, която по калкулации на Има Такъв Народ, изнесени във въпрос на парламентарен надзор в Народно събрание, възлиза на 10 хиляди лева на човек, тя отговори по този начин:

" Това е извънредно манипулативно изказване. Факт е, че в министерството за първи път има интерактивни дъски за работата с общините, виртуални връзки вършим с хората от цялата страна ".

За сметка на това от изявлението стана ясно, че Великденски надбавки за пенсионерите няма има, тъй като " пенсиите ще се индексират в средата на годината ".

При възможна ротация тя ще остане обществен министър.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР