Не може отношенията между България и РС Македония да бъдат

...
Не може отношенията между България и РС Македония да бъдат
Коментари Харесай

Стефан Тафров: Не може отношенията между България и РС Македония да бъдат основани на омраза

Не може връзките сред България и районен съд Македония да бъдат учредени на ненавист. Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия Стефан Тафров, член на управническата опция на " Демократична България " с сектор външна политика и европейски въпроси.

Ние би трябвало да може да си приказваме и да се разбираме, знаете, че България първа в света призна районен съд Македония като страна, изясни Тафров.

България е доста изолирана в Европейски Съюз по тази тематика, това е истината.

Българската позиция е неразбрана и президентът Радев ясно сподели, че ние сме в дипломатическа изолираност по въпроса. Това са обстоятелствата. Ние от " Демократична България " желаеме Пътна карта с съответни ограничения, които са измерими. В момента нашата позиция се свежда до едни прочувствени формулировки, сподели Тафров.

Относно отклонения в Беларус пътнически аероплан, той съобщи:

За нас това е акт на държавен тероризъм в услуга на един комунистически деспот, който се е вкопчил във властта.

Това е невиждано и слага пред тестване значима част от системата на интернационалните връзки, каквато е въздушната авиация, изясни Тафров.

Според него, по този метод беларуският водач Лукашенко дава сигнал, че се слага отвън интернационалните връзки.

Това е акт на обезсърчение, добави Тафров.

Във връзка с това, че Русия поддържа този режим, Тафров изясни, че тя харчи много пари и връзките сред Путин и Лукашенко не са по никакъв начин елементарни.

България не трябва да има връзки в сфери като енергетика и национална сигурност с режими като Беларус, съобщи специалистът, като уточни, че българските самолети са били ремонтирани точно в Беларус.

Защо не бяха ремонтирани в Полша или Украйна, а в Беларус? Това е въпрос на геополитически избори, безапелационен е Тафров.

Ние не сме против Беларус като страна, а сме на страната на беларуския народ против властническия комунистически режим на Лукашенко, изясни Тафров.

Относно предлагането за изчистване на изборните описи, той уточни, че е доста късно за това и сега би трябвало да се съсредоточим върху положителната организация на изборите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР