"Не може най-бедната държава в Европа да има най-слабата лява

...
"Не може най-бедната държава в Европа да има най-слабата лява
Коментари Харесай

Не може най-бедната държава в Европа да има най-слабата лява партия: Йончева

"Не може най-бедната страна в Европа да има най-слабата лява партия . Ако Българска социалистическа партия не откри силата да се промени, допустимо е да се появи нов план. Левицата в България има капацитет и би трябвало да се стреми да е първа политическа мощ. Това беше една от тематиките, за които говорихме с Веселин Дремджиев в предаването му "Денят " по TV1.

Дълго време чаках, че в самата Българска социалистическа партия ще се натрупа задоволително сериозна маса, с цел да се промени. От две години споделям това, което знам за метода, по който се прави политика от част от управлението на партията. Очаквах, че на конгреса през миналата събота ще се тръгне към избор на нов ръководител, тъй като с оставката си Корнелия Нинова напусна този пост. Конгресът се оказа неприличен и режисиран. Българска социалистическа партия се е запътила към превръщането си в маргинална партия.

Продължавам да считам, че към момента няма отговор на най-важния въпрос - за какво Българска социалистическа партия изгуби доверието на близо 800 000 гласоподаватели. За мен ръководителят не би трябвало са крие зад груповата отговорност.

Корнелия Нинова моделира в последните години Българска социалистическа партия като консервативна лява партия. Тя подмени значимите тематики за приходите, за наличното #здравеопазване, за неравенството, за прогресивното данъчно облагане, за стопанската система с добавена стойност с изкуствени въпроси като този за джендъризма.

Повечето леви гласоподаватели не повярваха, че Българска социалистическа партия фактически се бори против корупцията, откакто тематиката за градежа на пътища и автомагистрали изчезна от дневния ред на партията, да вземем за пример. Как трябваше да се одобри фактът, че дни преди втория тур на президентските избори през ноември м.г. Корнелия Нинова отхвърли да заяви обществено дали ще поддържа Румен Радев?

Досега тя не е споделила нито дума за #Барселонагейт, за кюлчетата злато и банкнотите евро, за аудиозаписа с гласа на Бойко Борисов. Не беше ли тя тази, която обезпечи избирането на Сотир Цацаров за ръководител на КПКОНПИ. Сотир Цацаров, който беше основен прокурор по време на възхода на корупцията при ГЕРБ.

Аз ходя по пътя, който считам за верен. Положих старания да покажа в България и в Европа какво съставлява ръководството на ГЕРБ. Днес партията на Бойко Борисов е в изолираност и това е една от аргументите #БСП да е във властта ", съобщи евродепутатът Елена Йончева.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР