Не може министърът на икономиката всеки ден да говори как

...
Не може министърът на икономиката всеки ден да говори как
Коментари Харесай

Бизнесменът Красимир Стойчев: Дълги години българската икономика е пазена от скоковете в цените

„ Не може министърът на стопанската система всеки ден да приказва по какъв начин всичко би трябвало да се компенсира - това неуместно “, съобщи Красимир Стойчев.

„ Бяхме отвикнали от инфлационен напън, какъвто хората го познаваха от преди 10-15 години. Населението чака, че държавното управление ще го компенсира, само че няма да го компенсира. Трябва да се научим, че живеем в напълно друга среда, в напълно друга интернационална конюнктура и цивилизационна смяна, тъй че инфлацията ще бъде с нас най-малко краткотрайно “, означи в предаването „ Тази неделя “ предприемачът Красимир Стойчев.

Според Ивайло Пенчев по-големият проблем е, че бизнесът чака някой да се грижи за него. „ Бизнесите един след различен се надпреварват да желаят помощ “, уточни предприемачът.

Той означи, че цената на тока и цената на газа са огромна тежест за бизнеса, която всички ние плащаме през артикули и услуги на свободния пазар.

По думите му съветският раз е 6 - 7% от енергийния баланс на страната, а за него се приказва все едно е 60-70%.

„ По-високите цени на тока не са единствено в България, те са в цяла Европа. За това не е отговорно нито едно българско държавно управление, откогато има зелена договорка вървим към енергийна злополука “, счита Ивайло Пенчев.

Според Красимир Стойчев дълги години българската стопанска система е защитавана от скоковете в цените. „ Българската стопанска система е към три пъти по-енергоемка, в сравнение с междинната в Европа “, означи той. Това съгласно него е тъй като дълго време се е отлагала акомодацията към международните цени на всички енергоресурси.

По думите на Ивайло Пенчев енергийна рецесия е заложена няколко десетки години по-рано.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР