Не може хартиената бюлетина да бъде разделителната линия за това

...
Не може хартиената бюлетина да бъде разделителната линия за това
Коментари Харесай

Вяра Емилова: Минималната заплата трябва да се увеличи на 850 лв.

„ Не може хартиената бюлетина да бъде разграничителната линия за това дали ще има държавно управление или не. Още повече “Продължаваме смяната “ са евентуалният мандатоносител – след ГЕРБ те са идващите, които би трябвало да получат мандат и диалогът за бъдещето на България би трябвало да стои на друга основа. Тя е дали България ще има бюджет, какви ще бъдат цените тази зима и по какъв начин българските жители ще могат да преживеят през зимата. “ Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Вяра Емилова в ефира на NovaNews и добави, че в политиката е доста по-важно да градиш мостове, в сравнение с да тръшкаш порти.

В предаването “Офанзива “ тя изясни, че тази седмица се чака предлагането за промени в Изборния кодекс да бъде гледано и на второ четене в зала: „ Има доста огромна нечиста сделка в обществото, че надали не ще се гласоподава единствено на хартия, само че с нашето предложение не отхвърляме машинното гласоподаване “, уточни тя и обясни претекстовете на левицата в тази тенденция: „ С въвеждането на напълно машинно гласоподаване към 600 000 български жители не упражниха правото си на глас, а би трябвало да им дадем тази опция. Ние бяхме най-големите радетели на машинното гласоподаване и на този стадий то извърши своята роля – разкриха се схеми за пазаруване на гласове, разкриха се методите, по които се злоупотребяваше с изборния развой. Надявам се и органите да вземат някакви ограничения, с цел да бъдат идващите избори почтени “, разяснява социалистът.

Позицията на Националния съвет на Българска социалистическа партия е, че никога няма да поддържат мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “.

„ За втория мандат на “Продължаваме смяната “, в случай че бъдем поканени на диалози, ще се включим “, уточни тя и добави, че в случай че третият мандат бъде връчен на левицата, те също биха поканили Политическа партия на диалози. „ Ние сме виновна партия и за нас разговорът сред политическите сили е доста значим. Доказваме го и сега с полемиките, които вършим, с цел да се обединим към главното, а това е българският интерес “, сподели още Вяра Емилова.

Според депутата от левицата е доста значимо сега да има работещо постоянно държавно управление, българското общество се нуждае от това. „ Тази серпантина от две години, на влизане от избори в избори, доста измори хората, загуби се доверието в политическата система. Затова е доста значимо политическите партии в Народното събрание да се обединят към бюджета, към политики, които са значими за България, с цел да има постоянно работещо държавно управление “, разяснява тя и посочи, че какъв ще бъде неговият небосвод, ще покаже времето.

Емилова изясни за какво от Българска социалистическа партия желаеха оставката на Иван Демерджиев: „ Заради това, което стана преди няколко дни. Загубата на един млад живот – това беше последната капка, която падна. Действията на вътрешния министър, отношението към Министерство на вътрешните работи, към службите, към гранична полиция, към уволненията и назначенията в системата, към несправянето му с изборния развой - някой би трябвало да поеме политическата отговорност “, обясни социалистът.

По думите ѝ има и други служебни министри, които не се оправят със отговорностите си и се пробват да назначават калинки, които да кадруват, пробват се по един или различен метод да се месят в работата на Българска социалистическа партия. „ Визирам министъра на земеделието Явор Гечев с поредност от назначения, с връщане на фрагменти на ГЕРБ. Той е наш съпартиец, само че е назначен от президента и не мисля, че работи интензивно. Неговата оставка е поискана от доста структури на Българска социалистическа партия от страната “, съобщи Вяра Емилова.

От левицата считат, че финансовият министър също не се оправя със отговорностите си, поради отхвърли да бъде импортиран нов бюджет. „ Предлага ни се едно удължение на този бюджет. В момента рецесиите са увеличени, има инфлация и с тези пера, които сме заложили в бюджета за 2022 година, сега не можем да издържим. Затова е доста значимо всяко едно министерство да предложи нужната актуализация, с цел да можем ние да приемем един бюджет, който е в полза на българските жители “, безапелационна е Емилова.

Те показа част от предложенията на Българска социалистическа партия за “Бюджет 2023 “ – увеличение на минималната работна заплата на 850 лева, покачване на майчинството през втората година и то да е равно на минималната работна заплата. Безплатни медикаменти за деца до 14 година и безвъзмездни учебници до 12 клас. Помощи за хората, които имат потребност – за ток, газ, вода. „ Изцяло нашите претенции за бюджета са ориентирани към обществената политика и за това българските жители да устоят зимата, която ни следва “, изясни тя и добави, че има задоволително пари за обществения пакет.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР