Не може един достоен народ да продължава да търпи това.

...
Не може един достоен народ да продължава да търпи това.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Предлагаме алтернативен бюджет - знаем как и можем да подобрим живота на хората

„ Не може един заслужен народ да продължава да търпи това. Ние имаме достолепие на българи, усърдие, чест, познание. Не можем да позволим повече този човек, този метод на ръководство да унищожават страната “, това резюме за обстановката в този момент и времето обратно, доминирано от Борисов и ГЕРБ, направи водачът на българските социалисти Корнелия Нинова в ефира на БСТВ.
Нинова се обърна към сънародниците си: „ Самочувствие, достолепие, реакция – за това ви приканвам. Всичко зависи от нас. Зависи в деня на изборите. Начинът да се промени това, което се случва, да тръгнат нещата нагоре е висока изборна интензивност. Избирайте и гласувайте за който пожелаете. Не бъдете пасивни “.

Тя още веднъж подлага на критика болшинството на власт: „ Мерките на ръководещите са непоследователни, безредни, непредвидими. Не могат да ръководят рецесията, по три пъти дневно трансформират наредби. Това е огромният проблем, тъй като води до липса на доверие в ръководството, което кара хората да не имат вяра в ограниченията “.

Общините от години наред се натоварват с от ден на ден отговорности, страната им ги трансферира, а в този момент в рецесията, това е доста тежък удар против тях, е наблюдението на Българска социалистическа партия, изразено от ръководителя Корнелия Нинова.

„ Ние предложихме финансов пакет за помощ на общините още веднъж. Дългосрочното решение е да им се преотстъпи част от налога, който събират от налозите върху физическите лица “, конкретизира водачът на левицата.

По мотив на Бюджет 2021 Нинова разяснява: „ Днес направихме разбор и равносметка на случилото се. Направили сме 204 различни оферти в бюджета на държавното управление. 24 в бюджета на НЗОК, 42 в бюджета на ДОО, 138 оферти в държавния бюджет. Ние четвърта година предлагаме различен бюджет. Преди това не е имало такава процедура. Тези цифри демонстрират, че имаме подготвеност и знаем какво желаеме и по какъв начин да го създадем съответно. Сигурно сме единствената страна в Европа, в която при разискване на бюджета държавното управление го няма. Председателят на бюджетната комисия не споделя нито дума по бюджета, министъра на финансите – също.

По бюджета на здравната каса имаме 7 изявления, ДОО – 24 против 0 на ръководещите. 51 против 2 изявления при огромния бюджет. Общо 82 изявления от нашата парламентарна група. Държавнически, с грижа за хората. Те имаха единствено 2 изявления. Правителството искаше единствено официално да има бюджет, да претупат процедурата. Не бяха уверени в това, което оферират, тъй като никой не излезе да го отбрани. Неадекватен бюджет предложиха, предвид на оповестеното затваряне на страната и новите стопански ограничения, които държавното управление желае да вкара “, базира се на строгата статистика Нинова.

Корнелия Нинова акцентира, че с депутатите-доброволци ще се опитат да покрият цялата страна и им благодари. Нинова обърна внимание, че пари в бюджета се намират, само че най-много хора липсват - хора в лечебните заведения, в отделенията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР