Не може да се отрече, че по времето на г-н

...
Не може да се отрече, че по времето на г-н
Коментари Харесай

Мартин Димитров: За пропагандата по-важно нещо от простотията няма

Не може да се отхвърли, че по времето на господин Борисов се построиха пътища. Но — до момента в който се снимаше с "набори " измежду "армията от валяци " и лееше асфалт към следващото крепостно място, обитаемо с ръкопляскащи гласоподаватели — господин Борисов изцяло унищожи пътя на духовното ни и интелектуално развиване

Неговото ръководство, с изключение на време на строително-монтажен напредък, е и меката на епохална дивотия, проява на уродливи управнически практики, разтрошаване на институциите и значителен принос за превръщането на медиите в прислужници на властта.

Макар и отчасти асфалтирани, ние останахме изумително елементарни. Не европейските полезности, не европейската просвета, асфалта е цивилизационното "нещо ", с което ние имахме най-активен допир през последните 10 години.

Тези клети хорица, които останаха неуки, или пък се развиха като неуки през последните години, те в този момент се поддават на суматохата, а и на съветската агитация. За пропагандата по-важно нещо от простотията няма. Тя се нуждае от дивотия и първоначални, примитивни страхове.

Борисов поощряваше и простотията, и примитивните страхове.

Мартин Димитров
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР