Не може да се говори за бум на продажбите на

...
Не може да се говори за бум на продажбите на
Коментари Харесай

Брокери: Няма бум на продажбите на имоти на руснаци по Черноморието

Не може да се приказва за взрив на продажбите на парцели на руснаци по Черноморието, разясниха пред БГНЕС брокери по морето. Няма и влезнала в действие у нас възбрана от Европейски Съюз на покупко-продажби с недвижими парцели за съветски жители в Европа. Много от покупко-продажбите с парцели в действителност се стопират поради усложнението на руснаците да откриват банкови сметки у нас.

„ Да, има руснаци, които си афишират парцели те за продажба, по разнообразни аргументи. И при тях се отразява рецесията, както и настроенията и страстите, които са сега в България, само че за взрив изрично не можем да приказваме. Продават, само че не непременно. Сделките с съветски парцели се осуетяват и поради усложнението с откриването на банкови сметки в България на съветски жители и това затруднява прехвърлянето на парцела ”, разяснява Дияна Иванова- шеф на организация за недвижими парцели в Бургас.

В организациите по морето няма информация, за влезнала в действие възбрана от Европейски Съюз на покупко-продажби с недвижими парцели за съветски жители в Европа.

„ На този стадий не се удостоверява сходна глоба, да се включи в шестия пакет наказания на Европейски Съюз, само че даже и да се включи сходна глоба за възбрана на покупко-продажби с недвижими парцели на съветски жители, то това ще засегне единствено тези, които нямат или поданство на Евросъюза или нямат позволение за в допълнение пребиване на територията на страна членка на Европейски Съюз ”, съобщи Красимира Илиева правист в организация за недвижими парцели.

Повечето руснаци, които имат парцели по Черноморието, в действителност имат позволение за престояване у нас и глобата няма да ги засегне.

Сделките по морето сега се реализират на по-високи цени, защото търсенето е огромно. Заради инфлацията хората избират да влагат парите си в парцели , вместо да ги държат в банките.

„ Има места, където приказваме за над 2 000 евро на кв.м, само че също по този начин можем да закупим от порядъка на 800 евро, тъй че пазарът е много живописен ”, сподели още Дияна Иванова.

По морето са се вдигнали и цените на наемите поради украинските бежанци, които търсят квартири. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР