Не може да се говори за борба с корупцията, когато

...
Не може да се говори за борба с корупцията, когато
Коментари Харесай

БСП: Пет месеца Борисов прикрива сигнал за корупция на зам.-министър

Не може да се приказва за битка с корупцията, когато в ръководството има хора, причинявайки с дейностите си корупционни практики. Как българският министър-председател се бори с корупцията? Това попита зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски. Той изясни, че през месец май тази година, по време на сформирането на държавното управление, за зам.-министър на превоза се предлага Ангел Попов. Свиленски напомни, че тогава е имало много огромна опозиция от целия транспортен отрасъл.

„ Националното съдружие на българските превозвачи сезират министър-председателя, че Ангел Попов, в качеството му на ръководител на браншова организация, в интервала 2012-2014 година, си е разрешавал да събира пари от своите колеги-превозвачи, за споразумяване на СЕМТ разрешителни за транспорт на товари “, посочи Свиленски.

Той добави, че цялата обстановка за това по какъв начин ги е събирал, от чие име и по какъв начин ги е предавал, е разказано в сигнал, предаден на министър-председателя.

„ Шест месеца след този сигнал, този човек продължава да бъде зам.-министър на превоза. По-интересното е, че с изключение на писмото, което е заведено в Министерски съвет, има и декларация от човек, който е дал пари на Ангел Попов. Той е застанал с трите си имена и персонални данни “, сподели още националният представител. Свиленски попита дали министър-председателят е сезирал прокуратурата.

„ Ако не го е направил за 5 месеца, още на следващия ден, въз основата на тези сигнали, ние сме длъжни да го създадем. Иначе ще прикрием закононарушение “, безапелационен е Георги Свиленски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР