Не може да приравняваме хора, които карат пияни, дрогирани или

...
Не може да приравняваме хора, които карат пияни, дрогирани или
Коментари Харесай

Експерт: Не може да приравняваме пияни и дрогирани водачи към шофьорите с изтекъл срок на книжка

„ Не може да приравняваме хора, които карат пияни, дрогирани или изобщо не са имали книжки, с хора в едно административно нарушаване, каквото е приключването на валидността на брошура “. Това сподели специалистът Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия. Тези неща не са неравностойни, по тази причина би трябвало да има законова смяна, добави той пред BiT.

След като одобриха драконовски ограничения за неизрядните водачи в Закона за придвижване по пътищата, в този момент депутатите обмислят да анулират част от тях. И по особено – наредбата за събаряне на регистрационните табели на колите на водачите с изтекла брошура.

Темата нашумя откакто предходната седмица икономистът Владимир Каролев се оказа с неточен документ и служители на реда смъкнаха табелите му, а той повдигна въпроса дали сходна мярка е съответна. С коментар в еМисия България гостува специалистът Владимир Тодоров, ръководител на Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

И още – не разрешават шофирането на диабетици, които не управляват положението си и не организират постоянни медицински прегледи. Няма да бъдат издавани и подновявани шофьорски книжки и на хората със сърдечно-съдови болести, които също не поставят грижа за здравето си и не посещават постоянно доктор. Какво е мнението на специалиста – вижте целия диалог във видеото!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР