Не може да поставим знак на равенство между любовта и

...
Не може да поставим знак на равенство между любовта и
Коментари Харесай

Психолог: Ако не сте готови за скуката и рутината, по-добре си останете гаджета

 Не може да сложим знак на тъждество сред любовта и брака. Ако не сте подготвени за скуката и рутината, по-добре си останете гаджета. С тези думи в студиото на Радио " София " психологът Ина Антонова напомни друга известна фраза – " Не убивайте любовта с брак “, с което удостовери, че тя не е единствено смешка, а в нея има истина.

" Не разбираме брака като институция. Това не е обединение на две половинки, а обединяване на напъните на две характерности. Бракът не е отживялост, само че той е поемане на отговорността да бъдем до някого в положително и зло “, означи Антонова.

По думите й, с цел да се понижи броят на разводите, хората би трябвало да се вземат не толкоз млади, а и с малко разсъдък. От друга страна, като напреднат годините, не ни се занимава с това, да превъзпитаваме някого. А бракът е опит " да създадем индивида до нас удобен за себе си “.

Според психолога хората, които живеят на фамилни начала, имат имагинерна независимост. Отговорността за другия, както и за децата, обаче е не по-малка.

Бракът не е обред, не е автограф или контракт, а обязаност, заедност. Градене на нещо общо, взаимно.

" Когато концепцията за една връзка е просто да не сме сами (самотни), ние в действителност не сключваме съюз с колегата, а със себе си. За една добра вразка е нужен здравословен егоизъм “, означи Ина Антонова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР