Не може да обявиш само мерките по затварянето. Задължително тези

...
Не може да обявиш само мерките по затварянето. Задължително тези
Коментари Харесай

Александър Симов: Управляващите приеха зомби-бюджет, който е фалшив

" Не може да обявиш единствено ограниченията по затварянето. Задължително тези ограничения би трябвало да вървят с пакета по социално-икономически ограничения ". Това съобщи представителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Александър Симов пред Канал 3.
За затварянето, което е задоволително закъсняло приказва депутатът като посочи, че едвам след цялостния локдаун напролет икономическите ограничения са били бистрени два месеца и в последна сметка те не сработиха. " Ние постоянно сме призовали за спазването на ограниченията ", уточни Симов.
По думите му властта може да наложи решение, даже когато в нея има доверие. " Когато тази власт е делегитимирана, хората няма по какъв начин да повярват на нещо, което тя предлага. В тази рецесия се вижда какво е доверието към държавното управление ", счита социалистът.
Депутатът посочи, че е било ясно, че втора вълна на вируса ще има. Симов изясни, че през месец юни в Народното събрание се е провел спор на тематика - приведена ли е здравната система да се оправи с нови случаи на Covid. Тогавашният здравен министър е отбелязал, че здравната система е на верен път. " Дойде есента и се оказа, че здравната система въобще не е готова. Кой е отговорен? Хората, които не имат вяра в заболяването или страната, която не си е свършила работата ", попита Симов. " Здравната ни система е в руини, цялостен безпорядък ", безапелационен бе той.
Като значима и нужна мярка Симов акцентира въвеждането на безвъзмездни проби за Covid, което е предложение на левицата. По думите му доста хора не се тестват, тъй като пробата коства скъпо, което от своя страна води до по-голямо разпространяване на заболяването.
По тематиката за Бюджет 2021, Симов разяснява: " Приеха зомби-бюджет. Този бюджет е подправен. Затова Корнелия Нинова прикани той да бъде изтеглен. Абсолютно наложително беше преизчисляването на пенсиите. Помощ за всички свободни артисти. В здравната система – предпазени лечебни заведения – субсидирани. Видяхме, че се раздават от джипа пари в някакви браншове. Защо би трябвало лекарите да получават единствено по 1000 лв., когато са на първа линия. Защо не се трансферират средства от някои от тези секторите към тях?, попита той. Едва 8% от компаниите са се възползвали от мярката 60/40 ", подчертава депутатът.
" Липсват ограничения, с които да се омекотят социално-икономическите резултати от този локдаун ", приключи Симов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР