Не може да има втора нота, може първата да бъде

...
Не може да има втора нота, може първата да бъде
Коментари Харесай

Изгонването на руските дипломати е решение на министър-председателя

" Не може да има втора нота, може първата да бъде оттеглена. Изявлението на Митрофанова не е правилно, тя не може да взема еднолично решения. Затварянето на посолство не значи преустановяване на дипломатическите връзки. Изгонването на съветски дипломати е решение на министър-председателя, не е решение на Външно министерство, то е употребявано като пощенска кутия ". Това съобщи специалистът по интернационалните връзки и сигурност Димитър Гърдев за " Твоят ден ".

По думите му всяка една нота е към съответна личност, няма " персони нон грата ". " Груповото изпъждане е политически акт. Ние сме позволили тези дипломати. В последващо държавно управление отчетът ще бъде възложен, само че имаме подозрения, че няма изчерпателен отчет на ДАНС по проблема. Не може ДАНС да бъде употребена като работа за осъществяване на поръчки. ", разяснява той. Той добави, че всяка една подривна мрежа би трябвало да бъде прекратена ", безапелационен е той.

От своя страна Тихомир Безлов от Център за проучване на демокрацията уточни, че никой не е подсказал какво е имало в отчета на ДАНС и дали е съдържал обстоятелства или е бил единствено лист с имена и данни. " 70 индивида са голяма работа. Темата за многочислеността на съветските дипломати у нас беше табу. Големия проблем е, че е нужен голям запас да се направи нещо против тях. Отдавна е трябвало да стартират договаряния за съотношението в броя на чиновниците на съветското посолство у нас ", изясни той.

Според него решението на Митрофанова е в съгласие, а не еднолично, само че надали нотата на България ще бъде оттеглена.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР