Не може да има таван на компенсациите заради високите цени

...
Не може да има таван на компенсациите заради високите цени
Коментари Харесай

ПРЕДКОЛЕДНО: Бизнесът има възможност да увеличи заплатите

Не може да има таван на обезщетенията поради високите цени на тока, те би трябвало да са функционалността на цената. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

“За това, което ние предлагаме е възобновяване на надвзетите суми от енергетиката, сходна мярка ще даде предсказуемост “, уточни Велев.

Разликата сред борсовата цена и цената по мораториум за семействата, от нея три-четвърти да се компенсира, да се възвърне, изясни още той.

“Цените за ще е допустимо да отидат и над 1000 лева за януари 2022``, предвижда Велев.
свързани новини7214на 01.12.20213045на 28.10.2021
Той добави, че Министерския съвет не престават разискванията на този въпрос, само че АИКБ не взе участие в тях.

“Всичко зависи от тази безусловно рискова изключителна обстановка с цената на електрическата енергия. Имаме златен късмет не да редуцираме, а да назначаваме, тъй като се преразпределят, съкратяват се веригите на доставки. Има огромен интерес към нашите предприятия, които да поемат доставки, които са били до момента от Далечния изток, и това, което пречи, е неяснотата и рисковите цени на електрическата енергия. Ако те бъдат рационално обезщетени, по този начин както вършат на другите места, където има такива феномени в Европейски Съюз, ние имаме опцията не да редуцираме, а да назначаваме и усилваме заплатите, увеличавайки с двуцифрен % продажбите на нашите предприятия “, отговори Васил Велев на въпрос дали неналичието на ограничения ще докара до съкращения и вълна на безработица.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР