Не може да има таван на компенсациите заради високите цени

...
Не може да има таван на компенсациите заради високите цени
Коментари Харесай

Васил Велев: Не може да има таван за компенсациите, те трябва да са функция на цената

Не може да има таван на обезщетенията поради високите цени на тока, те би трябвало да са функционалността на цената. За това разгласи в студиото на " Денят стартира " ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.



За бизнеса това, което ние предлагаме е възобновяване на надвзетите суми от енергетиката, сходна мярка ще даде предсказуемост, показва Велев. Разликата сред борсовата цена и цената по мораториум за семействата, от нея три-четвърти да се компенсира, да се възвърне, изясни Васил Велев.

Цените за бизнеса ще е допустимо да отидат и над 1000 лева за януари 2022, предвижда Велев. Той добави, че Министерския съвет не престават разискванията на този въпрос, само че АИКБ не взе участие в тях.

На въпроса дали неналичието на ограничения ще докара до съкращения и вълна на безработица, Васил Велев отговори по този начин:

Всичко зависи от тази безусловно рискова изключителна обстановка с цента на силата. Имаме златен късмет не да редуцираме, а да назначаваме, тъй като се преразпределят, съкратяват се веригите на доставки. Има огромен интерес към нашите предприятия, които да поемат доставки, които са били до момента от Далечния изток, и това което пречи е неяснотата и рисковите цени на електрическата енергия. Ако те бъдат рационално обезщетени, по този начин както вършат на другите места, където има такива феномени в Европейски Съюз, ние имаме опцията не да редуцираме, а да назначаваме и усилваме заплатите, увеличавайки с двуцифрен % продажбите на нашите предприятия, съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР