Не може да има пропорционален отговор на нападението на Хамас

...
Не може да има пропорционален отговор на нападението на Хамас
Коментари Харесай

Георги Милков за войната: Мерим си убитите бебета на килограм, което е ужасяваща атестация за света

Не може да има симетричен отговор на нападението на " Хамас " в Израел. Мерим си убитите бебета на кг, което е ужасяваща препоръка за света. Това сподели в " Денят стартира " журналистът и арабист Георги Милков.

" Няма по какъв начин да има симетричен отговор, първо тъй като Израел стана изненадваща жертва с този свиреп, непредвиден акт, в който починаха деца, дами, възрастни хора, цели фамилии. Това, което се случва в този момент от другата страна е същото, единствено че не сме толкоз фокусирани в него, тъй като евентуално 2600 души са към този момент цивилните жертви за една седмица от палестинска страна. Тъй като светът остава с усещането, че те са си го заслужили, а там също умират деца, възрастни хора и така нататък Не може да има симетричност в такова нещо. Това, което гледаме тази седмица е ужасяващо ", сподели Милков.

Журналистът изясни, че това, което цивилизованият свят се пробва да направи в тази обстановка е да разтърве враждуващите страни, които през годините са си предизвикали всевъзможни неща, в това число и убийства.

" Американците се пробват да вдигнат ръчната спирачка на Израел, който се пробва да даде претенции от обществото на страната безапелационен отговор. Организация на обединените нации, Египет и други арабски страни се пробват да възпрат палестинците. Има и диалог с Иран, тъй като това е най-големият проблем, който може да се развие до война с пълномащабни размери в Близкия изток. Повечето хора на политическо равнище си дават сметка за това, ето за какво и през миналия уикенд имаше извънредно значими диалози в Бейрут. В организацията им апропо взе участие българин - Мирослав Земфиров, който работи в офиса на пратеника за Близкия изток в Йерусалим. Отиде представителя на Организация на обединените нации в Бейрут и иранският външен министър, който към този момент беше минал през Бейрут, беше отишъл в Ирак, след това в Ливан, след това в Сирия, се върна в Бейрут, с цел да беседва с представителя на Организация на обединените нации, което е добър знак ", съобщи Георги Милков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР