Не може да има правителство с мнозинство при заявените от

...
Не може да има правителство с мнозинство при заявените от
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Не може да има правителство с мнозинство

Не може да има държавно управление с болшинство при декларираните от политическите сили планове. Не е казано, че би трябвало да има болшинство, може да имаме плаващи поддържа. ПП-ДБ изрично няма да поддържа ГЕРБ, " Възраждане'' и Българска социалистическа партия също няма да го създадат, а те общо имат 124 депутата. В най-хубавия случай проНАТОвските партии могат да съберат 116 депутата. Това сподели прeд NOVA NEWS математикът проф. Михаил Константинов.

По думите му " Не поддържам никого'' е глупава алтернатива. " Те не въздействат даже върху прага за влизане в Народното събрание. С тези гласове не може да накажете никого, те имат значение на първи тур на мажоритарни избори и то при избрани условия. Очаквах повече хора да отидат да гласоподават, само че отвращението към политическата класа е достигнало заплашителни размери. Ако създадем избори след три месеца, още по-малко ще гласоподават ", предвижда той.

Според него не е работа на СИК да събира цифри, а да брои бюлетините за всеки тип избори. " Категорично би трябвало да освободим комисиите от задължението да събира цифри, това би трябвало да прави машината. Видеонаблюдението беше простотия. Половината не са си присъединили наблюдението популярност Богу, това е безспорен тормоз. В Русия има видеонаблюдение, само че в Европейски Съюз няма. С хартия се гласоподава доста три пъти по-бързо в сравнение с с машина - 10 против 30 секунди приблизително ", счита математикът. И добави, че при изборите за общински съветници недействителните гласове са 15%.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР