Не може да има дискусии по сигурността на Украйна без

...
Не може да има дискусии по сигурността на Украйна без
Коментари Харесай

Евродепутати: Дискусии по сигурността на Украйна без Украйна няма

" Не може да има полемики по сигурността на Украйна без Украйна, както и не може да има полемики за сигурността на Европа без Европа. " Това декларира Натали Лоизеау , част от делегацията на Европейския парламент, която посети Източна Украйна тази седмица.

Председателят на подкомисия по сигурност и защита Лоизеау дефинира обстановката в Украйна като психически и стопански напън от страна на Русия над Украйна и съобщи, че Русия е изолирана.

Между петък и понеделник делегация на Европейския парламент бе изпратена да води диалози в Украйна за деескалация и намиране на дипломатически метод по украинския въпрос. Делегацията се е състояла от 9 души, членове на разнообразни подструктури на Народното събрание, само че с обща цел - а точно да се отбрани позицията на Екологичен потенциал в поддръжка на украинския суверенитет, териториална целокупност и народна власт , осведоми Екологичен потенциал.
 Фон дер Лайен пришпорва Европейски Съюз за финансовата помощ за Украйна
Фон дер Лайен пришпорва Европейски Съюз за финансовата помощ за Украйна

Съюзът ще помогне с 1,2 милиарда евро на страната

Във вторник и сряда делегацията е посетила и град Мариопул в Източна Украйна, където са водени диалози по отношение на блокирането на морски съдове след военните учения на Русия.

Председателят на комитета за външни работи Дейвид Макалистер подчертава върху това, че Екологичен потенциал ще направи всичко належащо да застане в поддръжка на Украйна, и твърдо против възможна съветска експанзия, подкопаваща сигурността на Европа.

" Никоя страна не трябва да заплашва друга страна и да извършва военни маневри против нея " , сподели Макалистер на конференция на Екологичен потенциал. Според него мирното решение на " най-голямото военно строителство на десетилетието " би трябвало да бъде открито по изкусен път.

На конференцията бе изтъкната нуждата от деескалация и нежеланието на Украйна да води война . Но в случай че има военна намеса Европа има подготвеност за невиждани наказания, които са въпрос на взаимност . Разкрито бе мнението, че Русия ползва директно дезинфомация по украинския въпрос и че има трансатлантическо обединяване на мненията и позициите в поддръжка на Украйна.
 Украйна разгласи в Организация на обединените нации, че не възнамерява атака нито в Донбас, нито в Крим
Украйна разгласи в Организация на обединените нации, че не възнамерява атака нито в Донбас, нито в Крим

За съветския дипломат в Организация на обединените нации: Няма потребност Небензя да пояснява думите на украинските чиновници, на непознат език

По въпрос, заложен след изказването по отношение на Северен поток 2, представителите бяха на мнението, че позицията на Екологичен потенциал по въпроса се свежда до геополитически затруднения по реализирането на потока и не поддържат стартирането му. Изразено бе мнението, че при възможни военни интервенции бъдещето на газовите доставки на север ще подлежат на предоговаряне .

" Военният спор не е спирал от 2014 година и хората знаят какво са заканите, насилието и споровете в същина ", посочи Лоизеау.

" Руският президент би трябвало доста деликатно да проучва това, че има доста малко да завоюва и доста да загуби в случай че подходи нападателно против Украйна " , заключи тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР