Не могат да се вземат незабавни решения за разрешаването на

...
Не могат да се вземат незабавни решения за разрешаването на
Коментари Харесай

Меркел: България е пред избори, невъзможно е да вземем незабавно решение

Не могат да се вземат незабавни решения за разрешаването на разногласието сред България и районен съд Македония, тъй като в България предстоят както парламентарни, по този начин и президентски избори в близко бъдеще, съобщи БГНЕС.

Това съобщи федералният канцлер Ангела Меркел на конференция след срещата на върха Европейски Съюз - Западни Балкани, която се организира в словенския град Бърдо.

Меркел съобщи, че по време на срещата са били разисквани разнообразни проблематични области.

" Тук стана ясно, че идната стъпка, която би трябвало да се предприеме, е постигането на съглашение сред България и районен съд Македония, с цел да може София да се съгласи за започването на междуправителствена конференция ", сподели канцлекарката, имайки поради започването на договаряния за присъединение на Скопие към Европейски Съюз. Тя уточни, че този въпрос е бил разискван по време на форума в разнообразни, по-малки формати, с присъединяване на българския президент Румен Радев, македонския министър председател Зоран Заев, и водещи европейски политици.

" Надявам се проблемите да бъдат преодолени. Както знаете, в България доста скоро ще се проведат парламентарни и президентски избори, тъй че в този подтекст в този момент не е допустимо да се вземат незабавни решения ", акцентира Меркел.

След срещите си с македонския министър председател и високопоставени европейски политици като Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, българският президент Румен Радев съобщи, че районен съд Македония би трябвало да спре дебългаризацията и унищожаването на културните исторически монументи, както и Възродителния развой по отношение на българите, който продължава десетилетия. Той настоя районен съд Македония да съблюдава буквата и духа на Договора за другарство и добросъседство, който беше подписан сред двете страни през август 2017 година

От своя страна македонският министър председател съобщи, че дейностите и настояванията на Румен Радев са обидни за македонския народ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР