Не могат да се отнемат книжки или да се спират

...
Не могат да се отнемат книжки или да се спират
Коментари Харесай

Не могат да се отнемат книжки или да се спират коли от движение на базата на полеви тест за наркотици и алкохол, смята д-р Добрин Свинаров

Не могат да се лишават книжки или да се стопират от придвижване коли въз основата на полеви тест за опиати и алкохол. Това съобщи акад. доктор Добрин Свинаров от Централна клинична лаборатория към УМБАЛ „ Александровска " в " Денят стартира ".

" Полевите проби са направени по този начин, че да дават релативно малко подправено негативни резултати, само че за сметка на това дават много подправено позитивни такива. Официално документирано е че полевите проби дават гаранция за резултата от 15 до 87%. Лекарствата за мигрена, болкоуспокояващи, за простуда могат да дадат позитивна проба за опиати. Има две категории проби за опиати. Първите са полевите, пресяващите, вторите са потвърдителни. Трябва да се вършат и от двата типа, с цел да е несъмнено ", сподели Свинаров.

Д-р Добрин Свинаров посочи, че не може да се вземат каквито и да е решения като съдебномедицински или токсикологични преди да се извърши кръвна проба.

" Кръвната пробра е по-важна, тя демонстрира същинския резултат ", заключи Свинаров.

Той удостовери, че има медикаменти, които въздействат на шофирането и това може да има резултат върху държанието на индивида, който ги е използвал.

" Трябва да има лист на медикаменти, при използването, на които, излизат позитивни резултати за алкохол и опиати. На листовката на медикамента е упоменато дали забавя придвижвания, основава ли проблеми с концентрацията и има ли резултат върху работа с машини и шофиране ", разяснява доктор Добрин Свинаров.

По думите му добавките за тренировки и хормоналното лекуване също могат да дадат подправена проба.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР