Не мога да приема това, че той няма да си

...
Не мога да приема това, че той няма да си
Коментари Харесай

Жената до Боян Петров: Съветът му беше, да не живея с вина

„ Не мога да приема това, че той няма да си пристигна в никакъв случай. Нямам чувството за край. Боян в никакъв случай не умира ”. Това показа пред Нова телевизия Радослава Ненова, дамата до Боян Петров, дни след рождения ден на алпиниста.
Радослава е майка на сина на Боян. Още не е минала година от изгубването на алпиниста в Хималаите. По мотив рождения ден на Боян, Радослава провежда премиера на книга. Това е сборника на Райнхолд Меснер. В „ Убийство на невъзможното” е и последният текст на българина. Издиктувал го е преди да замине да покорява Короната. Авторът, който е първият планинар, покорил Еверест без О2 и десетилетия, водил борба с обвиняванията за гибелта на брат му в планината, среща Радослава след загубата й.

Два дни преди датата, на която Боян Петров трябваше да навърши 46 години, на алпиниста тя споделя: „ Неговият съвет беше аз да не пребивавам с виновност. Аз имам обвинявания: „ Защо не го спря?”. Не можеш да живееш с тази виновност. Не си го спрял, тъй като той го иска”.

Боян не съумява да изживее насладата от покоряването на Шиша Пангма. След невиждана интервенция по издирването му, той не е открит. Радослава получава движимостите му. Плакала доста до момента в който четяла дневника му.„ Сателитният телефон, фотоси, неща, които е писал като дневник. Това, което ми направи усещане като видях по-личните му мемоари е, че той напълно се е фокусирал върху покоряването на Еверест – последваща цел. Явно по подигравка е решил, че този връх няма да съставлява компликация по пътя му към Еверест”, сподели тя.

Да бъде свръхчовек за него беше огромна отговорност, споделя Радослава: „ Той самият в един миг може би се обърка кой е. Дали е това, което обществото желае от него или е в действителност той. В един миг всеки искаше да е съвършеният, този, който постоянно оцелява, не се огъва, не можеше да си разреши да има недостатъци. Като отговорност му беше, само че имаше и позитиви. Любовта на децата заболели от диабет, на хора с рак - черпеха сила от него”.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР