Не мога да приема позицията, че войната в Украйна е

...
Не мога да приема позицията, че войната в Украйна е
Коментари Харесай

Румен Радев: Даването на оръжие на Украйна означава да гасим пожара с бензин

„ Не мога да приема позицията, че войната в Украйна е война на полезности, когато най-голямата полезност са мирът и човешкият живот.

Даването на оръжие значи да гасим пожара с бензин, да се съгласим, че ще има още доста жертви и да приемем позицията, че войната би трябвало да се води до цялостен провал на едната страна, което неизбежно и последователно ни тласка към световен спор с опция за нуклеарно самоизтребление “, съобщи президентът Румен Радев в изявление за Дарик радио.

Държавният глава напомни, че още в първите часове на нашествието е жигосал войната като средство за решение на държавни проблеми и че нищо не може да оправдае военната експанзия на Кремъл.
„ Продължавам да не отстъпвам позицията си, че България не би трябвало да изпраща оръжие за този спор “, съобщи президентът.
По думите му, всеки, който пази противоположната позиция, би трябвало освен да познава дълбоките политически и исторически корени на спора, само че и да показа разбор за рисковете и следствията от такова решение както във връзка с въоръжението ни, по този начин и в социално-икономически проект.

Държавният глава добави, че до момента в който по-богатите страни в Европа могат да си разрешат да изпращат още оръжие и да поддържат войната на икономическо и обществено безсилие, тъй като имат запаси, то би трябвало да се намерения по какъв начин това ще се отрази върху огромна част от хората в България, които живеят под линията на заслужен метод на живот. „ Мой дълг като президент е да мисля и да съм взаимен с тези хора “, допълни Румен Радев.
Държавният глава съобщи, че с апелите да се реализира „ мир посредством война “ стремително летим към антиутопията на Оруел и написаното от него „ войната е мир “.
„ Днес не доближават оръжията, само че в случай че в един миг стартират да не доближават хората, тогава какво ще вършим? “, попита Румен Радев и уточни, че войната става все по-ожесточена, уголемява своя тримерен обсег, форми и начини за бойни дейности, което води до безсилие и съставлява световен стопански конфликт, който в Европа се усеща от жителите по инфлацията.

„ Политиката е обществена активност и се прави от персони, които пред обществото афишират своите хрумвания и по какъв начин ще ги реализиран. Ако правиш нещо зад тила на жителите, не се ли минава в областта на подмолни сделки с непознати сътрудници “, по този начин президентът Румен Радев коментира публикацията в „ Ди Велт “, обвързвана с организация, създадена по време на предходното постоянното държавно управление, за експорт на оръжие от България към Украйна.
Държавният глава подсети също по този начин, че съвещанията на Европейския съвет са закрити и остава въпросът по какъв начин медията е схванала за позициите на българския министър председател, изложени на това съвещание.
В отговор на въпрос за непознатото въздействие във вътрешната политика на България и дезинформацията президентът уточни, че „ Балканите и в частност България в никакъв случай няма да изпаднат от радара на доста страни “ в това отношение.

Румен Радев припомни за щедро отразените в медиите случаи на разрушени шпионски мрежи у нас и добави, че Русия не е единствената страна, която употребява начини на въздействие, като даде образец с деструктивното въздействие на жители на друга страна, на които през 2017 година са наложени насилствени административни ограничения за активност на наша територия в прорез с българските закони и националната сигурност.
„ Факт е, че другите страни употребяват разнообразни начини.
Факт е, че имаме политици, анализатори, медии, които се зареждат с грантове “, съобщи президентът и прикани за полемика за нуждата от законодателни промени, които да контролират финансовите потоци и свързаната с това опция за разпространение на непознато въздействие, с цел да е ясно защо се употребяват тези средства.
Румен Радев добави, че не може да се отхвърли, че тези, които получават средства под разнообразни форми, стават и проводници на някаква политика.
Във връзка с дезинформацията той даде образец с обява от края на декември на българска медия, която със забавяне от повече от две години прави вест от отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати, излязъл през август 2020 година, измисляйки събития и добавяйки имена, в тази ситуация това на българския президент.

„ С учудване прочетох това дописване на отчета, което беше безрезервно подето от други медии, “ съобщи президентът.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР