Не мога да приема отказа на Румен Радев да заеме

...
Не мога да приема отказа на Румен Радев да заеме
Коментари Харесай

Александър Симов: Най-важно е хората да са защитени

Не мога да приема отхвърли на Румен Радев да заеме страна в ясно контури спор, който е или връщане на власт на силите към Бойко Борисов и мрачното статукво, или, въпреки и мъчно, само че да продължаваме и да опитваме да създадем промени в България. Не мога да приема и заплитането в този безусловно подправен курс, че има неразбираеми опити за увещание на депутати. Хората, дали своят вот за Има Такъв Народ, в никакъв случай не са предполагали, че тяхната партия ще изпадне до равнището на присъдружна на ГЕРБ и Движение за права и свободи, съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България ".
Сегашното ръководство в никакъв случай не е било подчинено на разбирането " няма ляво - няма дясно ". Стана ясно, че единствено с леви ограничения може да се реализиран леви резултати и с помощта на Българска социалистическа партия беше осъществен най-социалния бюджет, който сме имали по времето на прехода.
Когато анализирахме дали би трябвало да участваме в ръководството, взехме решение, че при сегашната обстановка е належащо в държавното управление да има обществен вектор. През последните 6 месеца отстоявахме нашата обществена политика и главната роля на Българска социалистическа партия е хората да се почувстват предпазени в окото на бурята.
Нашите някогашни съдружни сътрудници от Има Такъв Народ към този момент са участници в разрушаването на трети парламент. Не считам, че тяхното мнение може да бъде взето за меродавно, и не им имам вяра, тъй като не считам, че актуалното ръководство може да бъде корупционно, а смисълът му се дължи на мощната антикорупционна поръчка, за която продължаваме да бъдем длъжници на хората. Изборът на тази комплицирано направена коалиция продължава да се крепи върху това, че от нея се чака изчистването на България. Това продължава да бъде заемът на доверието, който кара хората да излизат на площада, с цел да поддържат държавното управление.
Изборите са естествен либерален инструмент. Винаги можем да създадем избори. Миналата година ги направихме 3 пъти и видяхме, че постигането на ръководство при толкоз комплицирано фрагментирана политическа обстановка напълно не е елементарен развой. Ако създадем още едни избори в този момент, че ще създадем още едни и още едни. Длъжни сме да опитаме да продължим живота на това ръководство. Имаме положителни хрумвания, които можем да осъществяваме, и това ни кара да потърсим доверие от българските жители. В момента залогът не е Българска социалистическа партия, а по какъв начин ще живеят българските жители в окото на рецесията.

БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР