Не мога да отговоря дали прокуратурата проверява министър Бойко Рашков.

...
Не мога да отговоря дали прокуратурата проверява министър Бойко Рашков.
Коментари Харесай

Демерджиев: Получа ли зелена светлина от КС веднага ще поискам отстраняване на Иван Гешев

Не мога да отговоря дали прокуратурата ревизира министър Бойко Рашков. Няма нищо неприятно прокуратурата да ревизира министри - стига това да е транспарантно и почтено. Медиите също би трябвало да отразяват тези инспекции транспарантно и тъкмо.

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ министърът на правораздаването Иван Демерджиев във връзка появилата се информация, че прокуратурата проверява министър Рашков.

" Материалите в медиите по тематиката " Осемте джуджета " сме ги проверявали и съпоставяли. По този проблем има доста документи. Основният от тях е отчет на Главна дирекция " Изпълнение на наказванията ", в който има разказани редица диалози, разпоредби на прокурори, част от които устни и по телефона, което е неприемливо. Става въпрос за визити на нотариус в болнично заведение, където се е прехвърляло имущество на семейство Златанови ", разкри правосъдният министър по проблема " Осемте джуджета ".

" Получа ли " зелена светлина " от Конституционния съд незабавно ще внеса във Висш съдебен съвет искане за премахване на основния прокурор. По настояването на предходния правосъден министър Янаки Стоилов, основният прокурор Иван Гешев приложи публикация със заглавие " Гешев и справедливостта ", в която се показва, че той е " нов център на политическата власт ". Иван Гешев се изявява като център на политическа власт, откогато е основен прокурор. Ние питаме възможно ли е това. Моят отговор е изрично не. Отделно ежедневно имаме недоволства от жители за позволени нарушавания от страна на основния прокурор и подопечната му профилирана прокуратура. Очаквайте в сигнала до Висш съдебен съвет да има действия на Иван Гешев в персонално качество. Под персонално качество разбирам дейностите на Гешев като началник на профилираната прокуратура и основен прокурор. Ще проверим всички сигнали и едвам тогава ще ги обявим. Членовете на Висш съдебен съвет би трябвало да се замислят доста съществено, дали публичното съмнение, както и доверието на сътрудниците им, не значи, че те би трябвало да подадат оставки. Висш съдебен съвет бяга от решаването на проблемите, като употребява процедурни хватки. Това не е би трябвало да е по този начин. Висш съдебен съвет би трябвало да взема решение проблемите, а не да ги заобикаля ", категоричне бе Иван Демерджиев.

" Очаквам реакция от основния прокурор във връзка изявлението ми пред mediapool ", съобщи за край министърът на правораздаването. Във въпросното изявление Иван Демерджиев съобщи, че е бил заплашван от някогашния притежател на " Делта гард " Димитър Спасов - Митко Каратиста, тъй като е взел участие в митингите против избирането на основния прокурор Иван Гешев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР