Не мога да коментирам въпроса с изгонените руски дипломати, не

...
Не мога да коментирам въпроса с изгонените руски дипломати, не
Коментари Харесай

Радев в неведение за изгонването на руски дипломати: Надявам се, Петков да е обмислил последствията

Не мога да разясня въпроса с изгонените съветски дипломати, не разполагам с задоволително информация. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Мадрид.

„ Надявам се министър-председателят в оставка да е взел това решение въз основата на задоволително информация и да го е обмислил добре – и като мащаби, и като последствия”, сподели още президентът.

(Б. Р. Законът за ДАНС споделя, че службата дава равна по размер и идентична по наличие информация на министър-председателя, президента и ръководителя на Народното събрание. от думите на президента излиза наяве, че че такава информация не му е предоставяна).

Вчера Кирил Петков разгласи, че гони „ 70 съветски шпиони “.. По-късно от Министерство на външните работи пратиха детайлности без обаче „ шпиони “ да участва в тяхната информация. Вместо това от външно приказват за „ понижаване на числеността на личния състав на съветските представителства в Република България в граници, ненадвишаващи числеността на българските представителства в Руската федерация “.

В испанската столица Радев е за срещата на върха на НАТО.

„ Новата среда за сигурност изисква нови подходи и решения, с цел да не усили войната в Украйна своя териториален обсег. Алиансът се връща към същинската си задача – да бъде поръчител за териториалната, сигурност и суверенитета на членовете си. Това значи нараснала отговорност и единение. А това от своя означавам значи нараснали упоритости, повече запаси – и като национално вложение, и като общи разноски за отбрана”, изясни президентът.

„ България интензивно взе участие в полемиките по новата стратегическа идея. През 2019 година България беше измежду основателите на основаването на ускорителя за нововъведения в защитата и на фонда за нововъведения на НАТО. Това ще е един от главните акценти на срещата”, изясни Радев.

Предстои да се вземат значими решения за Източния байрак и дълготрайната акомодация за отбранителния издържащ капацитет.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР